Leuk, een hond maar….

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Vele honden bezitters genieten van hun hond, en zo hoort het ook. Voor de één is het een onmisbare vriend voor een ander is het een waakhond die bescherming biedt. Feit blijft dat deze trouwe viervoeter uitgelaten moet worden en zijn/haar behoefte moet kunnen doen.

Al tijden staat hondenpoep op straat in de ergernis top op plaats 1. Maar ook loslopende honden in gebieden waar dit niet toegestaan levert problemen op.

Maar hoe zit dat nu eigenlijk? onderstaand de regels die daarvoor gelden in onze gemeente. 

Binnen de bebouwde kom 
Binnen de bebouwde kom moeten de honden aan de lijn. Op plekken die bestemd zijn voor kinderen zoals kinderspeelplaatsen, zandbakken, schoolpleinen en speelweides mogen honden niet komen. Binnen de bebouwde kom geldt een opruimplicht. De gemeente heeft hiervoor speciale hondenpoepbakken met daarbij zakjes die bestemd zijn voor het opruimen van de hondenpoep. Deze zakjes kunt u in de afvalbakken gooien. Vriendelijk verzoek deze zakjes niet in het riool te gooien, dit kan verstopping veroorzaken. 
Speciale hondenveldjes
In sommige wijken zijn speciale hondenuitlaatplekken aangelegd, deze ‘kleine tuintjes’ zijn omheind met een hek, er staat vaak een bankje, en hier mag u uw hond los laten om bijvoorbeeld samen te spelen met een andere hond, ook hier staat een vuilnisbak met zakjes.  
Aan de randen van de dorpen 
In de speciaal aangewezen gebieden aan de randen van de dorpen mogen de honden los lopen. Hier hoeft de hondenpoep niet opgeruimd te worden, maar het mág natuurlijk wel.

Boetes voor overtredingen:
Als eigenaar kunt u een boete krijgen voor:
  • De aanwezigheid van honden op kinderspeelplaatsen, speelweides of in zandbakken: €140,–.
  • Het negeren van het aanlijngebod: €90,–.
  • Het negeren van het opruimgebod: €140,–.
Voor vragen, opmerkingen en klachten kunt u contact opnemen met de toezichthouders van de gemeente Rheden. 
  • Telefonisch: (026) 49 76 911 (telefoonteam) of (026) 49 76 428 (toezichthouders, eventueel via voicemail) 
  • De toezichthouders kunnen u na het maken van een afspraak, ontvangen op hun spreekuur in Velp, De Steeg en Dieren. 
  • En natuurlijk kunt u de toezichthouders ook op straat aanspreken!
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen