Cliënten én leerlingen Chillen met een Rollator

Foto: Het Rhedens De Tender

DIEREN – In het kader van het project ‘Chillen met je rollator’ staan cliënten van Hofstaete en de dagbehandeling van Intermezzo van Attent Zorg en Behandeling samen met leerlingen van praktijkschool de Tender op 4 juli op de planken tijdens een geweldige voorstelling waarin jong en oud elkaar ontmoeten.

Chillen met je rollator is een initiatief van Stichting Pro-Arts. In een zelfgemaakt toneelstuk beelden zij op het podium hun dromen uit. De voorstelling wordt op 4 juli om 14.30 uur voor publiek opgevoerd in De Bijenkorf in Intermezzo in Dieren en duurt tot 15.00 uur.

Chillen met je Rollator

 

Dromen van jong en oud
Het samen werken aan het toneelstuk zorgt ervoor dat jongeren in contact komen met ouderen en omgekeerd. Beide groepen maken kennis met elkaars wereld, muziek, kleding en taalgebruik. Het toneelstuk vormt zich gedurende de repetities, er wordt geen kant-en-klaar toneelstuk opgevoerd.

Door het samenkomen van de twee werelden is er regelmatig sprake van grote hilariteit en wordt er veel gelachen. Het begrip ‘chillen’ is bijvoorbeeld wel een term die door de jongeren uitgelegd moest worden.

Het thema dromen staat centraal. Waar dromen jongeren van en wat zou je als oudere nog willen of is er droom die nooit is vervuld? De wisselwerking tussen ouderen en jongeren is mooi om te zien en maakt dat het proces zelf al geslaagd is voordat de voorstelling is uitgevoerd.

Stichting Pro-Arts probeert om zoveel mogelijk praktijkscholen te bereiken en te enthousiasmeren voor kunst en cultuureducatie. Voor meer informatie www.proarts.nl.

Cliënten van Hofstaete en Intermezzo
In Hofstaete wonen cliënten met specifieke zorgvragen op het gebied van psychogeriatrie en onbegrepen gedrag en cliënten met een diagnose gerontopsychiatrie en structuur. Hofstaete biedt deze cliënten een beschermd thuis met hoogwaardige, specifieke zorg, behandeling en begeleiding.

Op de dagbehandeling van Intermezzo is een op maat gemaakt programma voor mensen met geheugen- of oriëntatieproblemen. Daarnaast is er een speciaal programma voor somatische cliënten. Bij de dagbehandeling staat zowel de cliënt als de familie centraal. 

U bent van harte uitgenodigd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen