Toptalenten uit de hele wereld komen naar Velp

Foto: van Lint Fotografie

VELP/ROZENDAAL – Zaterdag 9 en zondag 10 juli worden bij Tennisvereniging Beekhuizen in Velp de kwalificatiewedstrijden gespeeld voor de Windmill Cup.

De laatste 8 meisjes en jongens worden zo geselecteerd voor het hoofdtoernooi dat op maandag 11 juli van start gaat. De Windmill Cup is in Nederland het sterkste jeugdtoernooi voor internationale tennistalenten t/m 14 jaar. De spelers komen dan ook uit de hele wereld!

Italiaanse ploegZo zijn er spelers uit Zuid-Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Aziƫ en Nieuw-Zeeland. En een hele groep uit verschillende Europese landen. De Nederlandse toppers zijn uiteraard ook van de partij.

Zo speelt bijvoorbeeld Stijn Janssen (14) uit Veenendaal mee. Stijn traint in Velp en zit op het Beekdal Lyceum op school. Op deze LOOT school is het makkelijker om school te combineren met topsport, trainingen en buitenlandse reizen. Stijn werd een paar maanden geleden ook al Nederlands indoorkampioen!

Uit Velp doet Harm Steentjes mee. Voor hem is het een eerste internationale ervaring, dus hij kan wel wat aanmoediging gebruiken. Bezoekers zijn van harte welkom!

Op alle dagen starten de wedstrijden om 9 uur en de toegang is gratis. Er worden enkels gespeeld en ook dubbelpartijen en de finales zijn op zaterdag 16 juli. Naast fantastische tennis zijn er allerlei clinics tennis en padel en nog veel meer, waar iedereen aan mee kan doen.

Kijk voor het totale programma op http://www.windmillcup.com.

(Foto’s: van lint Fotografie)

Jacco Eltingh tijdens clinic

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen