Opbrengst kledingbeurs Ellecom naar Natuurmonumenten

Foto: Natuurmonumenten

Ellecom/Rheden – Twee keer per jaar wordt er in Ellecom een kinderkleding- en speelgoedbeurs georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers. De opbrengst wordt iedere keer aan een ander goed doel geschonken.

De opbrengst van kledingbeurs van oktober werd geschonken aan Natuurmonumenten, met daarbij de wens om ‘iets’ te betekenen voor de kinderen uit de omgeving van Ellecom. Naar aanleiding van deze wens heeft Natuurmonumenten een ‘wipkip’ in de vorm van een eekhoorn geplaatst in de speeltuin bij de Lappendeken.

Natuurmonumenten is erg blij met de donatie en de gerichte vraag. ‘Op deze manier weten we wat er leeft bij de omgeving en kunnen we er samen voor zorgen dat de ‘achtertuin’ beleefbaar blijft. De ‘wipeekhoorn’ is een leuke toevoeging voor de allerkleinsten en hebben we dankzij deze donatie kunnen plaatsen’.

Zondag 3 juli hebben ze het heugelijke feit met elkaar gevierd, ondanks de regen hebben de kinderen samen met de boswachters een leuke ochtend gehad!

Volgende goede doelen van de kledingbeurs in Ellecom:

Het doel van april is en project in Ghana.
De Nederlandse Mariëtte vertrok in 2004 naar Ghana om als vrijwilligster te werken in een kindertehuis. Twee jaar later heeft zij, samen met haar Ghanese man Moses, haar eigen kindertehuis ‘Hanukkah‘ gebouwd. Het tehuis staat in Sunyani, een plaats op 400 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Accra.

Hier zetten ze zich met hart en ziel in voor ‘hun’ kinderen in de leeftijdscategorie van 0 – 17 jaar. Sinds de opening in 2006, schommelt het aantal kinderen dat in kindertehuis Hanukkah verblijft rond de 40.

Moses en Mariëtte willen hen niet alleen liefdevol opvangen en verzorgen, maar ook een toekomst geven. Daarom helpen ze de kinderen een vak te leren. Ook de lokale bevolking werkt mee in het kindertehuis én in de ‘Circle of Life School’, die in 2014 geopend is.

Meer informatie over Stichting Mariette’s Child Care is te vinden op de website: www.mchildcare.nl

Het bedrag van de kledingbeurs van oktober zal ten goede komen aan kindertehuis Hanukkah waar momenteel gebouwd wordt aan een extra verblijf voor de kinderen met een beperking. Dit zal na de zomer aan hen overhandigd worden.

http://rheden.nieuws.nl/nieuws/63050/2e-hands-kinderkleding-en-speelgoedbeurs-in-ellecom/

http://rheden.nieuws.nl/fotos/65441/jaarlijkse-kinderkleding-en-speelgoedbeurs-ellecom/

donatie Ellecom

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen