Hoogbegaafd pianotalent in Oude Jan Velp

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

VELP – Na de successen in 2015 en 2014 is de Oude Jan aan de Kerkstraat 56 in Velp opnieuw uitverkoren als podium voor toptalent. Vier hoogbegaafde pianisten geven elk een concert in het kader van een Masterclass die zij deze zomer in Duitsland volgen.

Op 20, 21, 27 en 28 juli spelen zij in de Oude Jan. De concerten beginnen steeds om 20.00 uur, de entree is gratis, maar aan het eind is er een collecte om bij te dragen in de onkosten van de musici zelf.

Hoogbegaafd pianotalentOp woensdag 20 juli speelt de pas 14-jarige Welmoed Poelstra op de vleugel in de Oude Jan werken van J.S. Bach, L. v. Beethoven, Fr. Chopin, P. Tchaikovsky, E. Satie en S. Lyapunov. In 2014 won Welmoed een eerste prijs op het Prinses Christina Concours in Groningen.

Hoogbegaafd pianotalentJorian van Nee is 15 jaar hij speelt op donderdag 21 juli speelt hij werken van J.S. Bach, L. v. Beethoven en Fr. Chopin. Hij is meerdere keren te horen geweest op de radio, onder andere bij Radio 4 Muziekwijzer en Spiegelzaal. Hij verscheen op TV bij De Wereld Draait Door en Podium Witteman. Jorian componeert ook zelf en speelde al eigen werk live op radio 4.

Hoogbegaafd pianotalentOp woensdag 27 juli is de beurt aan de zeer begaafde Christian Fritz uit Duitsland met werken van L. v. Beethoven, Fr. Chopin en anderen. Christian won meermaals eerste prijzen bij de Duitse nationale muziekwedstrijd „Jugend Musiziert“ en bij internationale pianowedstrijden.

Hoogbegaafd pianotalentTenslotte speelt op donderdag 28 juli Leonhard Dering uit Duitsland werken van R. Schumann, Fr. Chopin, P. Tchaikovsky, Fr. Liszt en M. Ravel. Al op zijn twaalfde had Leonhard zijn concertdebuut. Ook hij is prijswinnaar bij “Jugend Musiziert”.

Kijk voor meer informatie op: http://www.vriendenvandeoudejan.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen