Vitalys lanceert app in behandeling van overgewicht

Foto: Rijnstate

VELP/ARNHEM – Vitalys, kliniek tegen overgewicht, en onderdeel van Rijnstate, biedt haar patiënten sinds kort een speciale app aan die hen kan ondersteunen in het ingrijpende en langdurende traject van een maagverkleining.

Met behulp van deze app kan Vitalys informatie gedoseerd aanleveren op het moment dat het voor de patiënt echt relevant is en op een apparaat dat bijna altijd binnen handbereik is.

Een maag verkleinende operatie gaat altijd in combinatie met een langdurig begeleidingstraject, waarin voor en na de operatie intensief gewerkt wordt aan een nieuwe leefstijl. In totaal duurt het traject met begeleiding wel zeven jaar. In deze periode ontvangen de patiënten veel informatie en hebben ze diverse afspraken en bijeenkomsten.

Just-in-time informatie
De Vitalys app zet alle stappen van het traject met de bijbehorende informatie op een overzichtelijke tijdlijn. De datum van de eerste voorlichtingskomst en de operatiedatum bepalen het persoonlijke verloop van de tijdlijn.

De patiënt ontvangt korte berichten, die op dat moment voor hem van belang zijn. Denk op de dag voor een operatie aan informatie over wat je wel of niet mag eten en drinken. Een bericht na de operatie over het verwijderen van de hechtingen, wat de richtlijnen zijn voor voeding na de operatie en wanneer er weer begonnen mag worden met sporten.

Daarnaast zij in de app onder andere uitleg en video’s te bekijken over de behandeling en de verschillende operaties, vindt men er veelgestelde vragen en adviezen over voeding en multivitamines en zijn alle contactmomenten opgenomen.

Prijswinnende app
De app is ontwikkeld door Interactive Studios, die met deze “behandelpad-app” de Dutch Interactive Award en de Health App Award won.

De app is op dit moment ingericht voor patiënten die een ‘gastric sleeve’ of ‘gastric bypass’ operatie ondergaan en wordt in de toekomst uitgebreid met ander bariatrische operatiemogelijkheden. Patiënten kunnen de app ‘Vitalys Nederland’ gratis downloaden in de Google Play en App Store.

Vitalys, kliniek tegen overgewicht helpt mensen die al jarenlang een strijd voeren tegen hun overgewicht. Met meer dan 1.200 patiënten per jaar zijn zij één van de grootste klinieken in Nederland voor bariatrische chirurgie (operaties die de maag verkleinen). Meer informatie over Vitalys op http://www.vitalys.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen