Koningsdag Feestprogramma voor kinderen in Velp

VELP – Koningsdag in Velp begint traditiegetrouw met de Aubade op de Overtuin. Burgemeester P. van Wingerden-Boers houdt om 10.00 uur een korte toespraak waarna de vlag wordt gehesen door scouts van de Velpsche Woudloopers en de Olmen, geflankeerd door scouts van de Markesteen. Het Wilhelmus wordt gezongen, begeleid door de Velpse Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt. 

Ballonnenwedstrijd
Vanaf 8.00 uur hebben scouts van De Markesteengroep dan al zo’n 600 ballonnen opgeblazen. Om 9.30 uur worden die uitgedeeld aan alle aanwezige kinderen. Iedereen kan meedoen en prachtige prijzen winnen. Na het aftellen door de burgemeester gaan al die 600 rode, witte, blauwe en oranje ballonnen van de Rabobank de lucht in.
Straattekenen
Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt vertrekt daarna voor een toer langs alle Velpse bejaardenhuizen. Op de Hoofdstraat is ’s morgens vroeg al een prachtige tekening met kroontjes en vlaggetjes gespoten en die mag nu worden ingekleurd met de gratis krijtjes die scouts van de Velpsche Woudloopers uitdelen
Feestterrein
’s Middags heeft Stichting Velp voor Oranje het Burgemeester Brandtplein omgedoopt tot “het Feestterrein van Velp”. Al vanaf 9.00 uur serveren studenten van Hogeschool Larenstein verse koffie en frisdranken (geen alcohol) op een groot terras en wordt een barbecue aangestoken. Buurtvereniging Burgemeester Brandtplein organiseert de populaire Kinderrommelmarkt (vanaf 10.00 uur ter plaatse aanmelden: € 2,50). Er is snoep te koop en er worden grote suikerspinnen gedraaid.  
w07uwjgk6larferrmmjtmvuik
Om 13.30 uur worden de Kinderspelen geopend door de burgemeester. Vrijwilligers van de Dierense vereniging “Mardierodam” (timmerdorp) hebben de leiding bij de spelen. Een spelkaart van  € 1,– geeft toegang tot alle spelletjes.
Muziek 
De muziek op het Feestterrein wordt gedraaid door Velpenaar Rob Christant. Een turnvereniging geeft demonstraties op een Tumblinbaan, en daarna mogen de aanwezige kinderen ook proberen zulke mooie sprongen en koprollen te maken. Om ca. 14.30 uur arriveert de Schutterskoning(in) in een koets met paarden, waarna de huldiging wordt verricht door wethouder Hans Elsenaar. 
Vorig jaar deden ruim 600 kinderen mee aan de Kinderspelen. Ouders en grootouders lopen wat rond, zien vrienden en bekenden en “picknicken” in het gras of zitten op het terras (geen alcohol). Het is een veilige omgeving, ook voor de allerkleinsten. 
bq5cjoya308jg940zok4vazxp
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen