Feest als thema op de laatste Velleper Donderdag

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – De vierde Velleper Donderdag heeft als thema FEEST. Naast de braderie met zo’n 200 kramen zijn er diverse optredens, circus, en een boekenmarkt.

Merante van Amersfoort in de gedaante van Amy Winehouse is donderdag 11 augustus de hoofdact.

Speciaal voor deze dag gaat de organisatie een groot podium plaatsen in de Parkstraat. Vanaf 14.00 uur staan optredens gepland van Merante van Amersfoort als Amy Winehouse, en de band Juicy ’n Bluesy, Er stond tevens een modeshow gepland maar die is afgelast imv de slechte weersverwachtingen.

Ieder uur wordt het programma herhaald. Het laatste optreden is om 17.00 uur.

Van 18.30 tot 20.30 uur is er een open podium. Aangemeld zijn al Smartlappenkoor De Liemers, Machabelle en Evy Matser.
Het belooft een bijzondere dag te worden met voor ieder wat wils.

Amy Winehouse
Merante van Amersfoort werd bekend als winnares van de populaire tv-talentenjacht ‘My name is…’ Sindsdien treedt ze, als vertolkster van Amy Winehouse en ook Lady Gaga, over de hele wereld op. Ze ziet eruit als Amy, zingt als Amy, beweegt als Amy en creëert verbazingwekkende outfits.

Circus instuif
Naast de kerk in de Emmastraat strijken circusartiesten neer. Zij zorgen voor een mengeling van shows, workshops met kinderen en optredens door het hele centrum.

Kinderen kunnen samen met de artiesten circusactiviteiten doen, zoals jongleren, koord lopen, hoela hoepen, etc. Om 14.00, 16.00 en 19.00 uur is er een show waar de artiesten hun kunsten laten zien.

Tussen 13.00 en 19.00 uur zijn er verspreid over de markt jonglerende artiesten op stelten, goochelaars en ballonvouwers te vinden.
Zoals iedere week is er tegenover de kerk in de Emmastraat weer een kinderplein met springkussens. kinderen kunnen zich daar ook laten schminken.

Boekenmarkt
Een extraatje op deze finaledag is een boekenmarkt op de Overtuin. Meer dan tien kramen worden met boeken met de meest uiteenlopende titels gevuld.
Terug in Velp is de kistjesman. Deze bijzondere persoonlijkheid presenteert boeken in een wand van kistjes.

Onderzoek
Ook op deze laatste donderdag gaat de organisatie door met het onderzoek naar de herkomst van de bezoekers. Een commissie van de winkeliersvereniging (BIZ Centrum Velp) gaat uitzoeken en op basis van dat onderzoek voorstellen doen voor wellicht een andere invulling van de Velleper Donderdag in de toekomst.

Bezoekers wordt gevraagd aan te geven waar zij vandaan komen. Er is een speciaal bord gemaakt met een kaart. Op dat bord zijn een aantal knoppen gemaakt waarop bezoekers kunnen drukken om hun herkomst aan te geven. Af en toe worden de bezoekers voor hun deelname aan het onderzoek beloond met een presentje.

De Velleper Donderdag is van 11.00 tot 21.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen