Team Arnhorst organiseert Ropafair op 17 mei in Velp

Foto:

VELP – Op zaterdag 17 mei 2014 organiseert Team Arnhorst in het centrum van Velp de Ropafair. Een evenement om geld op te halen voor de Stichting Roparun die dit inzet om projecten te steunen gericht op de palliatieve zorg aan mensen met kanker. 

Team Arnhorst is een team van ouders en leerkrachten van basisschool de Arnhorst in Velp. Wij doen dit jaar voor de tweede keer mee aan de Roparun, een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, om zodoende zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Roparun én om te laten zien dat het ons raakt wat er met zoveel mensen en gezinnen gebeurt.
Activiteiten
Naast het neerzetten van een sportieve prestatie organiseren wij het hele jaar door activiteiten om geld in te zamelen. Zo hebben we afgelopen maanden al oliebollen verkocht, een dansfeest gehouden, een kindervoorstelling georganiseerd, verkopen we tijdens Koningsdag op de goede doelenmarkt in Velp spullen, begeleiden we op Rozendaal de zeepkistenrace en draaien we een Rad van Fortuin. Tussendoor organiseren wij op 17 mei aanstaande ook nog de Ropafair.
Ropafair
De Ropafair wordt een gezellig, braderie-achtig evenement met live muziek, sportieve demonstraties, een springkussen, een grabbelton, een Rad van Fortuin, verschillende kraampjes en dergelijken en zal zich voornamelijk afspelen op De Overtuin. De dag wordt om 10.00u geopend door burgemeester Petra van Wingerden en zal tegen 17.00u worden afgesloten. Zie de bijlage voor het voorlopige programma.
Mini-Roparun
Een belangrijk onderdeel van de Ropafair is de Mini-Roparun; een sponsorloop in estafettevorm bedoeld voor leerlingen (groep 5 t/m 8)van verschillende basisscholen in en rond Velp. Op moment van schrijven doen in ieder geval de basisscholen De Arnhorst, Daalhuizen uit Velp en De Boomhut uit Arnhem mee met de Mini-Roparun.
De Mini-Roparun start die dag in principe om 13.00u; mocht de animo groter zijn dan nu voorzien kan deze iets eerder starten om het gehele programma binnen de gestelde tijd af te kunnen ronden. Het is de bedoeling dat de kinderen zoveel mogelijk rondjes hardlopen over het parcours Hoofdstraat (voor De Overtuin) > Pr. Kennedylaan > Pastoor Koenestraat > Emmastraat; een rondje van ongeveer 600 meter. De eindtijd van de Mini-Roparun is 16.00u. Om 16.15u vindt op de Overtuin de prijsuitreiking plaats.
Op basis van de huidige informatie schat de organisatie in dat er zo’n 200 kinderen aan de Mini-Roparun mee zullen doen. Rekening houdend met ouders, begeleiders en supporters, is de verwachting  dat er die dag een toeloop van ongeveer 400 mensen, die we door middel van een leuk programma proberen zolang mogelijk in het centrum van Velp te houden.
Sponsoring
Als Team Arnhorst hopen wij natuurlijk tijdens de Ropafair zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Roparun. Afgelopen jaar hebben we € 12.500,- kunnen schenken. Dit jaar willen we dat bedrag verdubbelen tot € 25.000,-. En alhoewel we op de goede weg zijn; we kunnen nog wel wat financiële hulp gebruiken!
De organisatie snapt dat men in deze tijd niet alleen maar kan halen, ze zullen ook wat moeten brengen op een manier die het voor betrokkenen interessant maakt de organisatie te ondersteunen.
Sponsormogelijkheden:
  • Adverteren op dranghekken (€ 50,- p/stuk) We hebben in totaal 160 dranghekken langs het parcours staan. Sponsoren kunnen een spandoek (breed 2.10 m, voorzien van zeilogen) kopen en laten voorzien van logo. Het spandoek wordt eigendom en kan dus gebruikt worden voor andere evenementen zoals bijv. Velleper donderdagen. Alle sponsoren komen met hun logo ook op de LED videowall die tijdens de dag op De Overtuin komt te staan (‘deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door…’).
  • Flyer in evenemententas (€ 50,- bij oplage 400 tassen) Winkeliers kunnen een flyer (formaat ¼ A4) in een evenemententas stoppen met een aanbieding die bijv. alleen tijdens de Ropafair geldig is. Zo krijgt u het aanwezige publiek vanaf De Overtuin in de winkel. Winkeliers leveren de flyer zelf aan.
  • Artikelen ter beschikking stellen voor Rad van Fortuin (€ 0,-) Winkeliers kunnen artikelen ter beschikking stellen die Team Arnhorst als prijzen kan weggeven bij het Rad van Fortuin. Bij het weggeven van de prijs wordt, indien gewenst, de naam van de betreffende winkelier genoemd.
  • Vanzelfsprekend zijn andere mogelijkheden bespreekbaar, zolang het uitgangspunt maar is dat er sprake is van een win-win situatie. 
Voor vragen omtrent sponsoring en/of de Ropafair kunt u zich wenden tot de heer G. (Gaby) Schram, telefoonnummer 06-54620848.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen