Mindfulness bij Mantelzorgcafé Velp

Foto: 't Prieel

VELP – Mantelzorgers lopen meer dan gemiddeld risico om vast te lopen doordat zij, weliswaar met veel liefde, zorgtaken combineren met een druk huishouden of een baan. Tijdens het mantelzorgcafé kunnen mantelzorger daarom kennis maken met mindfulness.

Drs. Irm Staarink, preventiemedewerker van Indigo Nijmegen, laat hen daarom graag ervaren wat mindfulness voor hen kan betekenen

‘Iedereen stopt weg wat minder prettig is. Dat gaat zo ver dat iemand liever op de automatische piloot leeft dan aandacht te hebben voor wat er van moment tot moment op de voorgrond is. En bij mantelzorgers die honderd ballen in de lucht willen houden, is dat vaak nogal wat.

Mindfulness traint mensen om zich bewust te worden van hun eigen patronen en meer passende antwoorden te vinden. Velen ervaren door mindfulness meer kalmte en voelen zich meer bestand tegen stress. Zij leren te reageren op een situatie vanuit keuze in plaats vanuit automatismen. En dat brengt velen diepe ontspanning’.

De mantelzorgcafés zijn ontmoetingsavonden voor en van mantelzorgers. Op deze avonden krijgen zij informatie en tips en wisselen zij ervaringen en emoties uit met elkaar. Op 7 september ligt het accent op oefenen met mindfulness zodat zij ervaren hoe dit bijdraagt aan de eigen gezondheid.

Komend najaar verzorgt Indigo, in samenwerking met Innoforte, de training Voluit Leven. In acht bijeenkomsten van twee uur leren deelnemers om zich te richten op wat zij kunnen beïnvloeden en te accepteren dat emoties en/ of gedachten soms lastig zijn.

Het mantelzorgcafé wordt op woensdag 7 september organiseert. Het café wordt gehouden in ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d, in Velp. Het begint om 19.30 uur tot 21.30 uur en toegang is gratis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen