Rheden Nieuws eet pasta all’Amatriciana

Foto: lazzarello via Foter.com CC BY-SA

Column – De aardbeving deze week in Italië heeft verschillende bergdorpen grotendeels verwoest waaronder het op bijna 1.000 meter hoogte gelegen Amatrice. En hoe cru het in deze context ook moge klinken: laat dit dorp nu naamgever te zijn van een smakelijk pastagerecht. Reden waarom wereldwijd restaurants hierop zijn gedoken met de actie om € 2 per genuttigde Pasta all’Amatriciana te doneren aan het Rode Kruis.

De in dit gerecht gebruikte gepekelde varkenswangetjes (guanciale) zijn erg lekker maar ook moeilijk te koop. Maar het is ons gelukt. En het is een aanrader: pasta all’amatriciana. Als de slager alleen ongepekelde wangetjes voor u heeft, kunt het pekelen zelf doen. Zoals uit dit recept blijkt is dat niet alleen zout maar een flinke stapel kruiden die het vlees nog malser maken. Dit kunt u overigens met allerlei soorten varkens- en rundvlees doen.

Met een kans op een hittegolf dit weekend kunt u natuurlijk kiezen voor het nog verder verhogen van de temperatuur door het opstoken van de barbecue. Een salade is wel zo lekker en vaak weinig werk om te maken. Hierbij twee voorbeelden: frisse zomersalade met zalm en Thaise biefstuksalade met mango. Het kan als maaltijd worden opgediend of naast het BBQ-vlees.

Nog een tip voor het weekend: Sonsbeek ’16 de beeldententoonstelling in het prachtige Arnhemse park.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen