Mexicaanse editie van Bouwburg 2016

VELP – Met als thema Mexicaanse Goudkoorts is het kindervakantiekamp Bouwburg op 29 augustus begonnen op het terrein van Larenstein. Het huttenbouwfestijn duurt tot 2 september 12.00 uur.

Op dinsdag 30 augustus 2016 bracht wethouder Nicole Olland van de gemeente Rheden een bezoek aan kindervakantiekamp.

Bouwburg Velp is het grootste kamp in de gemeente Rheden waaraan 620 basisschoolkinderen deelnemen.

Met veel enthousiasme worden er prachtige hutten gebouwd naast de vele andere activiteiten zoals toneel, muziek en dans, knutselen en sport en spel. De jongste kinderen bouwen geen hut ,maar vermaken zich met knutselen, dansen of in de zandbak.

Wethouder Nicole Olland bezocht het kamp en trakteerde na een korte toespraak alle kinderen op een ijsje, dit werd met een luid gejuich ontvangen. Daarna kreeg zij een rondleiding over het terrein waarbij ze rustig de tijd nam om de vele hutten te bewonderen en de grote tenten waarin druk geknutseld werd.

Nadat iedereen van het ijsje had genoten en de kinderen al weer druk aan het timmeren waren was het tijd voor het middageten. Honderden knakworstjes werden warm gemaakt op een lang vuurrooster.

Mede dankzij de vele vrijwilligers, sponsoren en de ‘weergoden’, zal Bouwburg 2016 weer een onvergetelijke week worden voor de Velpse kinderen.

Voor meer informatie kijk op : www.bouwburg.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen