Open Monumenten Dag KerkopSteeg

Foto: rheden.nieuws.nl

DE STEEG – In het kader van de Open Monumenten Dag 2016 zal Stichting BREDS (Behoud Religieus Erfgoed De Steeg) op zondag 11 september de deuren van de voormalige katholieke kerk in De Steeg openstellen.

Open Monumentendag 2016Iedereen is welkom om de prachtige kruiswegstaties van P. Stordiau én een expositie van Irene Verdoorn “Aarde Engelen” te bewonderen.

Iconenschilder P. van de Heide zal om 14.00 uur een korte lezing geven met als titel “Iconen, meer dan muurtooi”. Hij zal ook een aantal religieuze icoonschilderingen meenemen voor bezichtiging.

Open Monumentendag 2016Aansluitend wordt door organist/dirigent Dhr. Piet Cnossen ons nieuwe orgel in gebruik genomen. Iedereen is welkom om bij dit bijzondere moment aanwezig te zijn. Dhr. Cnossen zal een mini concert verzorgen.

Het orgel is door Dhr. Wil Hoogstraaten gerestaureerd en geheel belangeloos aan St.BREDS geschonken. St.BREDS en KerkopSteeg zijn hier enorm dankbaar voor!

Tevens is er ook de mogelijkheid om de naastgelegen pastorie De Boecop te bekijken. De huiskamer van de pastorie zal open zijn voor een kopje koffie of thee.

Open Monumentendag 2016U kunt ons vinden aan de Hoofdstraat 15 te De Steeg. De kerk en pastorie zijn open van 11.00 uur tot 17.00 uur Entree gratis.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen