Mini-symposium Kind en Seksualiteit “Wat is normaal?”

Foto: Rijnstate

REGIO – Op 6 oktober 2016 organiseren Stichting Kind en Seksualiteit en Rijnstate een mini-symposium over normaal seksueel gedrag van kinderen van 0-12 jaar.

Het mini-symposium richt zich op professionals in de gezondheidszorg zoals huis- en jeugdartsen, leerkrachten, beroepskrachten in de kinderopvang en andere professionals die werken met kinderen tot 12 jaar.

Seksualiteit bij jonge kinderen is vaak een beladen onderwerp. Toch blijkt dat juist het zo open en normaal mogelijk spreken over en omgaan met seksualiteit voor kinderen goed is. Het geeft ze een realistische verwachtingspatroon over seksualiteit en tegenwicht aan invloeden waarbij seksualiteit op een commerciële of onnatuurlijke wijze wordt gepresenteerd.

Kennis van normale (ontwikkeling van) seksualiteit maakt het voor kinderen mogelijk om ook abnormaal seksueel gedrag en daarmee seksueel misbruik in een vroeg stadium te herkennen en daarmee te voorkomen. Veel ouders en verzorgers vinden echter nog moeilijk om hiermee om te gaan.

De stichting Kind en Seksualiteit is opgericht door professionals op het gebied van seksualiteit van kinderen en bedoeld voor verzorgers van kinderen van 0-12 jaar. De stichting heeft als doel om hen te informeren wat normaal seksueel gedrag is en wat niet. Door kennis hiervan te hebben, staan ouders en beroepskrachten sterker in hun schoenen, en kunnen ze beter inschatten wanneer gedrag normaal is en hoe ze hiermee om moeten gaan.

Mini-symposium “Wat is normaal?”: over normaal seksueel gedrag van kinderen van 0-12 jaar
Datum: donderdag 6 oktober 2016 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Rijnstate Arnhem, Wagnerlaan 55, 6815 AD, Arnhem

Doelgroep: professionals in de gezondheidszorg zoals huis- en jeugdartsen, leerkrachten, beroepskrachten in de kinderopvang en andere professionals die werken met kinderen tot 12 jaar.

Sprekers: Annejet Plaisier, kinderarts, Ben Rensen, jeugdarts en Melanie Meijer, huisarts
Meer informatie en aanmelden:
Stichting Kind en Seksualiteit: www.kindenseksualiteit.nl

Het mini-symposium wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Seksualiteit (FWOS).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen