Jonge vitale mensen met dementie, thema mantelzorgcafé

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Het thema van het mantelzorgcafé op woensdag 12 oktober raakt mantelzorgers die te maken hebben met nog jonge en vitale mensen die aan dementie lijden.

Het mantelzorgcafé wordt geleid door Edith Magnin, ouderenadviseur en casemanager dementie van Innoforte: ‘Stel je voor: je bent nog géén 65 jaar en je blijkt aan dementie te lijden. Dan voel je de grond onder je bestaan toch weg zakken?

Relatief jonge mensen die door dementie getroffen worden, staan nog midden in het leven. Een aantal van hen heeft nog een baan. Hun kinderen zijn vaak nog jong. Ze zijn lichamelijk nog fit en hebben allerlei plannen voor de toekomst. Ook bij familie en vrienden komt deze diagnose hard aan.

Daarom is het belangrijk om ook aandacht voor hen te hebben. Zij hebben vaak een grote behoefte aan meer informatie: welke effecten heeft de hersenbeschadiging op het functioneren van degene met dementie, hoe vang je dat op binnen je gezin of vriendengroep, hoe zorg je ervoor dat je zelf overeind blijft in alle emoties die deze diagnose losmaakt en ook welke hulp is er mogelijk? Het kan helpen om dit onderwerp bespreekbaar te maken!’

Het mantelzorgcafé is een ontmoetingsavond voor en van mantelzorgers. Op deze avonden krijgen zij informatie en tips en wisselen zij ervaringen en emoties uit met elkaar.

Het café wordt gehouden in ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d, in Velp. Het begint om 19.30 uur tot 21.30 uur en toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen