Christelijke Boekwinkel De Duif verkoopt belangrijkste boek van Nederland

Foto: Christelijke Boekwinkel De Duif Dieren

DIEREN – Afgelopen vrijdag, 23 september, werd bekend gemaakt dat het boek “De Nieuwe Bijbelvertaling” is verkozen tot belangrijkste boek van Nederland.

De verkiezing werd georganiseerd in het kader van “2016 Jaar van het boek” door verschillende organisaties waaronder de Koninklijke Bibliotheek en het Letterkundig Museum. Van 23 april tot en met 23 september kon er gestemd worden, ongeveer 75.000 mensen hebben daadwerkelijk hun stem uitgebracht via de website www.belangrijksteboek.nl.

Naast “De Nieuwe Bijbelvertaling” werd er ook veel gestemd op andere vertalingen, zoals de Statenvertaling en “De Bijbel in gewone taal”

Boekwinkel De Duif Dieren

Hoewel veel mensen tegenwoordig hun boeken online bestellen, zijn er toch veel mensen die liever eerst willen zien wat ze kopen. In Dieren kan men daarvoor terecht bij christelijke boekwinkel “De Duif” aan de van der Duijn van Maasdamstraat 20. Ook de boven- en onderstaande verschillende Bijbelvertalingen zijn daar in te zien en de medewerkers zijn natuurlijk altijd bereid om meer informatie en advies te geven.

Bijbel is nog voor velen relevant

Deze verkiezing laat zien dat er nog altijd heel veel mensen geraakt worden door de Bijbel, ondanks de ouderdom van het boek. Hoewel de verhalen soms al duizenden jaren oud zijn, blijken ze ook vandaag de dag nog voor veel mensen relevant.

Iedere vertaling eigen doelgroep

De afgelopen jaren zijn er verschillende nieuwe vertalingen verschenen, die het voor veel mensen makkelijker maken om de Bijbel te begrijpen. Hoewel elke vertaling gebaseerd is op dezelfde oude grondteksten, hebben de vertalers geprobeerd om de vertaling te richten op hun specifieke doelgroep, voornamelijk in de vorm van achtergrondinformatie en Bijbelstudies.

Biker-, Minecraft-, Studie- Vrouwen- en Samenleesbijbel

Bijbels zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten, voor jongeren, bikers en zelfs minecrafters. Voor extra achtergrondinformatie is er de Studiebijbel, voor gezinnen is er de Samenleesbijbel, aangevuld met extra informatie voor kinderen. Onlangs verscheen ook de Vrouwenbijbel, waar veel studies, leesroosters en themapagina’s aan zijn toegevoegd.

Groene Bijbel

In oktober verschijnt er nog een nieuwe vertaling, namelijk de Groene Bijbel. Deze vertaling is niet alleen inhoudelijk toegespitst op de doelgroep, maar is ook uniek vanwege het gebruikte materiaal, de Groene Bijbel is namelijk gedrukt op gerecycled bijbelpapier.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen