Herdenking bevrijding Dieren in het Carolinapark 

DIEREN – Afgelopen dinsdag 15 april was er voor de zesde keer een kranslegging bij het herdenkingsmonument van de bevrijding van Dieren in het Carolinapark. Een dag eerder dan gewoonlijk ,omdat morgen 16 april al een voetbaltoernooi geplant was door de scholen.

Om 14.00 uur verzamelden leerlingen van de Openbare Basisschool Koning Emma school, Basisschool De Boomgaard, en Het Rhedens zich bij het monument, met als thema “Geef ons de vijf”, wat staat voor vrede, vrijheid, verbinding, verandering en vriendschap
Zij werden samen met andere belangstellende welkom geheten door Burgemeester Petra v Wingerden middels een toesprak.
 
Ab Lammers nodigde enkele kinderen uit voor het voorlezen van een gedicht of een kort verhaal. Daarna werd de Last Post ten gehore gebracht en volgde een minuut stilte, hierna zong het Dierens Mannenkoor het Wilhelmus.
 
Burgemeester v Wingerden legde als eerste een krans namens de gemeente Rheden, gevolgd door de leerlingen uit groep 7 van de Openbare Basisschool Koningin Emma, groep 8 van Basisschool De Boomgaard, leerlingen van de eerste klas Mavo, Stichting Vrienden van de Oranjerie, en het bestuur Dierense Oranje Vereniging. Bij het Defilé legden leerlingen een bloem bij het monument. Om14.45 uur werd de plechtigheid beëindigd.
 
Voor de herdenkingsbijeenkomst hadden leerlingen op school al kunnen luisteren naar de ervaringen van Harrie Leeman ,die als kleine jongen de oorlog in Dieren had meegemaakt. 
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen