Tweede ‘ik buurt mee’-lezing van dit seizoen in Velp Noordoost

Foto: Idema

VELP – In het kader van het ‘Ik buurt mee!’ project in Velp Noordoost worden er lezingen georganiseerd onder het motto ‘Van buurtgenoten voor buurtgenoten’.

De tweede lezing van dit seizoen wordt verzorgd door buurtgenoot Martin Idema.

De vele vaak verre en avontuurlijke reizen die Renske en Martin Idema maken leveren steevast beelden op voor mooie reisdocumentaires. De afgelopen jaren gebruikte Idema regelmatig beelden uit deze documentaires voor wedstrijdfilms op amateurniveau.

Hij zal enkele van zijn prijswinnende films tonen met een toelichting over de totstandkoming ervan. Die films duren elk maximaal 20 minuten. Idema laat daarmee een andere kant van zijn filmhobby zien dan alleen het maken van reisdocumentaires.

Toch presenteert hij tegelijkertijd mooie filmbeelden en bijzondere reiservaringen.

De volgende films komen aan bod:

• “Wie verre reizen doet kan veel verhalen”. Het maken van deze film was nog betrekkelijk eenvoudig. Met ‘knipwerk’ kortte hij een mooie documentaire over Spitsbergen in (2013).

• Missie Mali. Hier gebruikt Idema filmbeelden van zijn reis door Mali voor een ‘mockumentary’: een documentaire over hoe hij en zijn vrouw een opdracht voor de Inlichtingendienst uitvoeren en de spot drijven met hun opdrachtgever. Het is een zoektocht met ontberingen in een gebied waar Toeareg leven, waar o.a. Al-Qaeda actief is en waar Nederlandse militairen hun missie uitvoeren” (2014). Idema

• “De geheime Amerikaanse oorlog”. Een prachtige reis door het geïsoleerde Zuidoost-Aziatische Laos vormt de basis voor een film met een ontluisterend, waar gebeurd verhaal over een geheime oorlog in dit lieflijke land met vriendelijke mensen; het meest gebombardeerde land ter wereld (2015).

Deze presentatie trekt veel belangstelling. De eerst geplande lezing voor buurtgenoten was dan ook snel volgeboekt. Daarom is besloten een tweede lezing te organiseren. Naast buurtgenoten zijn ook andere belangstellenden welkom.

Deze tweede presentatie zal plaats vinden op woensdag 9 november a.s. van 20.00 (inloop vanaf 19.30) tot 22.00 uur bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp. De kosten bedragen 3 euro per persoon (exclusief consumpties).

Aanmelding is verplicht. Voor nadere informatie en aanmelding kunt u een e-mail sturen naar: [email protected].

Leer buurtgenoten kennen.Rondom de lezing is er voldoende tijd om nader met buurtgenoten kennis te maken.

Ik buurt mee! is een initiatief van de gemeente Rheden. Het is een werkwijze die staat voor het samen met bewoners en instanties (zoals Vivare, St. VIVA, Politie) werken aan een sociale, prettige en veilige buurt. Kijk voor meer informatie op www.ikbuurtmee.nl

Idema

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen