Uitslag fotowedstrijd #mooiRheden – zomereditie

GEMEENTE RHEDEN – Donderdag 20 oktober was de prijsuitreiking van het 4e seizoen van de fotowedstrijd #mooiRheden.

De jury, bestaande uit Wencel Maresch (Regiobode), fotograaf Marc Pluim en wethouder Nicole Olland, maakte de 3 winnende foto’s bekend.

1e Prijs – Fotograaf dhr. D. Vermeulen

#mooiRheden ZomereditieJury-oordeel:
Het onderwerp, de compositie en de kleuropbouw zijn geweldig. Dit beeld verwacht je niet. Bij het zien van de foto vraag je je af of de fotograaf geluk heeft gehad, het heeft afgedwongen (probeer mensen eens allemaal tegelijk te laten kijken!) of gewoon heel veel geduld heeft gehad. In ieder geval heeft de fotograaf de kans gezien om deze mooie foto te maken van deze snel verstoorde dieren. Heel knap! Ook de 3-deling met kleurvakken (voorgrond, midden, achter) is erg geslaagd. EN daarnaast typisch Rhedens: puur natuur in cultuurgebied, op de overgang van natuur naar cultuurlandschap.

2e Prijs ; Fotograaf dhr. S. Grefte

#mooiRheden ZomereditieJury-oordeel:
Deze foto heeft een hele bijzondere sfeer. De beleving staat hier centraal. Als je de foto ziet dan wil je die persoon zijn. Vroeg op en een prachtige ochtendfoto. Een verstild landschap met een eenzame fotograaf. De Posbank anders dan normaal. En het atmosferisch perspectief, waardoor de coulissen ontstaan, een heel sterk beeld!

3e prijs – Fotograaf mw. N. den Boer-Pinxter

#mooiRheden ZomereditieJury-oordeel:
Recreëren in eigen woonwijk, een mooi plaatje van de vijver in Villapark Overbeek. Een mooie (intieme) en unieke plek. Mooi, spontaan en een zomerse sfeer. Technisch kan de foto wel beter qua belichting. Maar de foto is gewoon leuk. Het plezier spat er vanaf. En er gebeurt veel op
1 foto.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk voor meer informatie over de fotowedstrijd op:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen