Rheden eet smakelijk; Boleten

Foto: : Juan Antonio Capó via Foter.com CC BY

Column – Afgelopen woensdag viel te lezen dat de vinkjes waren afgeschaft. Nee, niet de slavinkjes maar de bewuste keuze vinkjes, ook wel de vage voedsel vinkjes genoemd. De informatie bleek onduidelijk voor de consumenten en minister Schippers kondigde een app aan waarmee u toch productinformatie kunt krijgen en daarmee een bewuste keuze te maken voor gezond eten.

Mooi. Het Voedingscentrum komt met deze app, uw columnist als altijd in voor vernieuwing, ging onmiddellijk op zoek. En wat blijkt: de app is er nog niet. In 2017 komt deze in fasen beschikbaar en eind 2017 is hij compleet. Dus nog even een half tot een heel jaar etiketten lezen en zelf oordelen. Daarom hier een handige link naar informatie over etiketten.

Deze week heeft uw columnist een zalige klaargemaakte kalfswang gegeten in een Velps restaurant waar het altijd druk is en vriendelijke mensen uw avond compleet maken.

Een vergelijkbare ervaring zult hebben als u dit recept klaarmaakt. Als het lastig is goede producten bij u in het dorp te kopen is dit misschien een aardige mogelijkheid. Lindenhoff heeft prachtig vlees maar ook groente, fruit en kaas. Het wordt vanaf € 45 voor een paar euro thuisbezorgd.

Heeft u behoefte aan een lekker snel en eenvoudig recept? Witlof met ham en kaas.

Tot slot nog een recept met een paar boleten en een leuk verhaal van Herman den Blijker, die het niet zonder gezonde zelfspot “Boleten met proleten” noemde. Het is een klassiek gemaakt paddenstoelenrecept met wijnsaus een spiegelei. Het vraagt enige aandacht en dan staat er wel iets verrassends op tafel.

Overigens staan de boleten weer volop in onze Veluwse bossen, pas op met plukken want er zitten ook behoorlijk giftige tussen.

Rheden eet smakelijk!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen