Opruimdag Rivierenbuurt Velp-Zuid zorgt voor volle containers

VELP – Zaterdagmorgen 12 april was er van 10.00 tot 12.00 uur een opruimdag georganiseerd in de Rivierenbuurt in Velp, door gemeentewerken ,Vivare, en medewerkers van kringloopwinkel 2Switch uit Arnhem.

Iedereen uit de buurt was uitgenodigd om de buurt schoon te maken en gezellig een kop koffie te komen drinken en gelijk eventueel opmerkingen of vragen aan één van de medewerkers van Vivare of de gemeente te stellen.
 
Buurtbewoners uit de Rivierenbuurt, de Merwedestraat, Rijnstraat, Maasstraat, Waalstraat en Scheldestraat  konden hun grofvuil kwijt in een grote container, alles was toegestaan: oud ijzer, tuinafval, planken, enzovoort, elektrospullen, wasmachines en drogers werden apart verzameld door 2-Switch.
nnyquezlnqylm2xuxq7gd9s8m
Veel kruiwagens vol afval, werden gebracht en waar nodig hielpen mensen van 2Switch en de gemeente een handje mee, sommigen kwamen met hun auto vol geladen naar de container rijden. Zelfs overtollige tegels, klinkers en puin werd door gemeentewerker Jurgen Thijsen meegenomen.
 
De kinderen verzamelden zwerfvuil dat in straten of perken lag ,ook de speeltuin werd opgeruimd, met dit zwerfvuil werd door een kunstenaar samen met wat kinderen een kunstwerk gemaakt ,dat waarschijnlijk later in het plantsoen aan de Rijnstraat geplaatst zal worden. 
xqj4yuff4odaggtyr426p2kzn
Het was een ijzeren geraamte van een giraf dat gevuld werd met afval van bijvoorbeeld blikjes, lege flesjes, plastic ballen, wieltjes, enzovoort. Het is mogelijk de bedoeling dat op meerdere plaatsen in dit wijk van dit soort kunstwerken geplaatst gaan worden.
 
Mede door het mooie weer was het een groot succes, de grote container was bijna geheel vol, plus een volle vrachtauto van 2Switch met allerlei spullen, en een flinke aanhanger van de gemeente vol met puin en dergelijken.
Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag van Theo Jansen van Rheden Nieuws.
bhxch58vnk2q0gqiyft78bwx2
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen