Lisa Franken voert de bezoekers mee door de muziekgeschiedenis

Foto: Lisa Franken

VELP – In het romaanse kerkje De Oude Jan aan de Kerkstraat in Velp klinken zondag 20 november om 15.30 uur cello- én pianoklanken. Niet tegelijk, maar na elkaar.

Afwisselend spelend op piano en op cello voert de jeugdige soliste Lisa Franken de bezoekers mee door de muziekgeschiedenis van barok, via romantische tot moderne composities.

Master of Music

Al sinds haar vijfde jaar bespeelt Lisa Franken beide instrumenten. Zij bezocht gerenommeerde conservatoria in Duitsland, Nederland en België en sloot haar opleidingen cum laude af met een Master of Music. Aansluitend volgde zij voor de cello aanvullende opleidingen in Zwitserland en Duitsland en voor de piano masterclasses aan de Salzburger Mozarteum Sommerakademie.

Prijzen

Lisa Franken won voor haar piano- en haar cellospel talrijke prijzen op internationale concoursen in zowel solo- als kamermuziek. In het orkest van Aken was ze in 2013 een jaar lang plaatsvervangend solocellist. Sinds 1999 treedt zij met beide instrumenten op als soliste (ook met orkest) en als kamermusicus in diverse steden in Europa en in Rusland.

In Velp speelt Lisa Franken werken van Bach, Schubert, Debussy , Kodaly, Albeniz en Piazzolla.

Dit derde concert in de serie klassieke concerten wordt georganiseerd door Stichting Vrienden van de Oude Jan, Kerkstraat 56 te Velp. http://www.vriendenvandeoudejan.nl

Entree € 10, Vrienden Oude Jan € 8, kinderen v.a. 10 jaar, bezitters Gelrepas of CJP € 5. Gratis consumptie na afloop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen