36 studenten Groenhorst Velp naar EuroSkills Gotenburg

Foto: Marjanne Eikelboom, Groenhorst Velp

VELP – Donderdagochtend 1 december 2016 vertrekt om 05.00 uur een bus voor een excursie naar Zweden met daarin 36, waarschijnlijk nog veel slaperige, bloemstudenten en hun begeleiding.

In Gotenburg vindt van 1 tot en met 3 december de EuroSkills, het EK beroepen, plaats. De studenten gaan daar niet alleen het Nederlandse team en vooral hun eigen Carmen Geurtsen, Nederlands kampioen bloembinden, aanmoedigen maar ook meer leren over hun studie.

Excursie

Carmen GeurtsNaast het aanmoedigen van Carmen en team NL krijgen de studenten ook een rondleiding door de stad en brengen ze een bezoek aan een Zweedse mbo school. Zaterdag 3 december ontmoeten ze Carmen en alle andere teamleden tijdens de meet & greet team NL in het Holland House. Daarna vertrekt de bus weer richting Nederland.

EK in vakmanschap

Naast Carmen doen er 38 nationaal kampioenen mee, zij vertegenwoordigen ons land tijdens EuroSkills. De afgelopen maanden zijn ze geselecteerd in voorrondes en nationale finalewedstrijden van Skills Heroes, VHG en Vakkanjers. Tijdens vaktechnische trainingen, mentale trainingen en teambuildingsdagen zijn de deelnemers klaargestoomd voor deze Europese competitie in vakmanschap.

500 deelnemers

In Gotenburg strijden ruim 500 deelnemers uit 28 landen in 38 beroepen voor een plek op het erepodium. De sluitingsceremonie is zondag 4 december tussen 18.30 en 22.00 uur. Dan weten we of Team NL medailles heeft gewonnen. Ons land doet mee in 33 vakrichtingen, waaronder tuinaanleg, mobiele robotica, zorg, bloembinden, lassen, metselen en webdesign. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers. Hein Otten, docent Groenhorst Velp, begeleidt Carmen al een jaar lang voor deze Skillswedstrijden.

Grootste beroepenevent van Europa

In The Swedish Exhibition & Congress Centre in Gotenburg worden 40.000 bezoekers verwacht tijdens de drie wedstrijddagen. Op het evenement komen veel internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Ook uit ons land komt een delegatie van vertegenwoordigers van mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van OCW.

Kijk voor meer informatie op: http://www.groenhorst.nl/groenhorst-scholen/velp

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen