Redelijk veel belangstelling bij Open Dag Politie Velp

VELP – Het was minder druk dan bij de Open Dag van politie Dieren afgelopen zomer maar politie Velp is zeer tevreden over de opkomst en activiteiten die op zaterdag 26 november tijdens de Open Dag aanwezig waren.

Ongeveer 400 bezoekers bezochten het politiebureau om een kijkje in de ‘keuken’ te nemen van de politie. Er waren diverse informatiestands aanwezig zoals onder andere Burgernet, Veilig Verkeer Nederland, Handhaving en de Ik buurt mee! Keet van gemeente Rheden.

Veilig Verkeer Nederland was aanwezig met een kantelsimulator. Door plaats te nemen in een auto werd je op de kop gezet en kreeg je instructie hoe je je uit de autogordel kunt bevrijden en uit de auto kunt komen. Een nuttige en voor sommige bezoekers een behoorlijke lastige klus.

Een ritje in een politieauto en -bus was ook erg in trek, er stond een lange rij om een rondje te maken door de wijk.

Er was van alles te doen tijdens deze open dag, van een blaastest laten doen tot vingerafdrukken laten maken, je kon een politiecel bezoeken en informatie krijgen over een wietplantage. Er was een wietplant aanwezig die zorgde voor een penetrante geur door de gehele afdeling.

Ook het politiemuseum in de kelder werd goed bezocht en enkele bezoekers hebben zich aangemeld als “Burgernetter”.

Voor de wijkagent van Velp-Zuid, Harrie Jansen was het een afscheidsmiddag. Hij is nu werkzaam als wijkagent in Doesburg maar was op deze middag aanwezig om mensen te woord te staan en afscheid te nemen van politie Velp.

Het was een informatieve en leuke middag op het politiebureau van Velp.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen