Recreëren in en genieten van de natuur in gemeente Rheden

Foto: Jamie Lebbink, rheden.nieuws.nl

Wat wonen we toch mooi in de gemeente Rheden, 7 kerkdorpen omgeven door prachtige natuur, het Nationaal Park Veluwezoom. Bossen, heidevelden, uiterwaarden en stuifzandvlaktes om maar een paar typen natuur te noemen.

Veel wandelaars, fietsers en andere recreanten maken hier al vaak gebruik van, om al het moois dat deze natuur biedt, in zich op te nemen.

Wildobservatiepost de Elsberg

Zo kennen we de Posbank met zijn wildobservatiepost De Elsberg die in de periode van half september tot half oktober veel bezocht is vanwege de hertenbronst. Uiteraard is het ook mooi om de observatiepost te bezoeken buiten deze tijden want ook dan loopt er wild rond zoals Edelherten, Reeën, Wilde Zwijnen maar ook Vossen, Boommarters en Dassen.

Nationaal Park Veluwezoom

Maar hoe zit het nou, hoeveel van de 43.793 inwoners van gemeente Rheden komen in werkelijkheid in onze “eigen” natuurgebieden zoals de Posbank, Beekhuizen, Rozendaalseveld of de diverse uiterwaarden? De ruimte waar je heerlijk kan fietsen, genieten van de zonsopkomst of juist zonsondergang

Wilt u er ook eens uit en genieten van de mooie omgeving waar we wonen. gaan dan naar www.natuurmonumenten.nl/ hier vindt u diverse leuke activiteit zoals, Moutainbiken met de Boswachter of een stevige winterwandeling met snert of juist gewoon lekker wandelen met het gezin en wie weet wordt je wel stiekem in de gaten gehouden……

Nationaal Park Veluwezoom

(Foto’s: Jamie Lebbink)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen