Kerstmusical Kerstkind van de rekening

Foto: Kerstkind van de rekening

VELP – Voor alle kinderen uit Velp en omgeving organiseert de Jeugdraad van de Protestantse Gemeente Velp jaarlijks een geweldige kerstmusical. Op zaterdag 24 december, Kerstavond, zal de jeugd twee uitvoeringen geven. De musical wordt uitgevoerd in de Parkstraatkerk in Velp om 16:30 en 19:00 uur.  De voorstellingen duren een uur en iedereen is van harte welkom

De musical ‘Kerstkind van de Rekening’ is een nieuw kerstverhaal en is geschreven, gecomponeerd en geregisseerd door Jowin Heemskerk van de stichting Rhedelijk Cultureel.

Meer dan 2000 jaar geleden besluit keizer Augustus om de mensen in zijn Romeinse Rijk te tellen. Hij stuurt al zijn onderdanen naar hun geboorteplaats. Ook Jozef en zijn zwangere vrouw Maria gaan op weg. Eenmaal in Bethlehem bevalt Maria van haar eerste zoon: Jezus. Hij is een koningskind, anders dan anderen.

Al snel komen er mensen uit alle windstreken om het kind te bewonderen. Ook wijzen uit het Oosten reizen af naar het Kerstkind. Onderweg gaan ze langs bij koning Herodes en vertellen hem van de geboorte van een nieuwe koning. Herodes is jaloers en vraagt de wijzen of ze hem willen laten weten waar het kind geboren is. Maar de wijzen keren niet terug als ze Jezus hebben gezien. Herodes wordt woedend en beveelt iets vreselijks.

Loopt dit goed af?

Kom maar kijken op kerstavond, 24 december om 16.30 of 19.00 uur in de Parkstraatkerk, Parkstraat 3, Velp. Entree gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen