Nepkaartjes leveren geld op

Foto: kz

VELP – In de decembermaand gaan veel bezorgers van kranten en reclamefolders, langs de deuren met een kaartje met een kerst- en nieuwjaarsgroet. Door deze in hun ‘bezorgwijk’ persoonlijk af te geven bij bewoners, ontvangen zij veelal een extraatje in hun portemonnee.

‘Wat zij kunnen, kunnen wij ook!’ hebben de twee jongeren (geschatte leeftijd rond 11 jaar) waarschijnlijk gedacht. En dat bleek te kloppen.

Met een visitekaartje van een verhuurbedrijf met daarover een sticker met een kinderlijke tekening en tekst ‘Regiobode’ lukte het de jongeren geld te krijgen van bewoners in Velp zuid. Missie geslaagd.

Minder blij met deze actie was de eigenaar van het verhuurbedrijf. Hij kreeg enkele boze reacties op het kaartje. De eigenaar wist echter van niets en nodigde een boze buurtbewoners uit om langs komen om het kaartje te laten zien. Tevens werd de Regiobode en de wijkagent gebeld.

Ook de Regiobode gaf aan van niets te weten en de wijkagent zorgde voor een extra ronde door de wijk en een bericht op de Facebookpagina van politie Velp. Er is geen aangifte gedaan, wel een officiële meldingen bij de politie.

Politie Velp schreef er onder andere het volgende over op de Facebookpagina;

Een tip van ons is om goed op te letten of de persoon aan uw deur echt de goede bedoelingen heeft.
De visitekaartjes van het daadwerkelijke bedrijf, dat onder het knip- en plakwerk staat vermeld, wordt hier onterecht in betrokken en heeft hier niets mee te maken!

De ‘echte’ bezorger van de Regiobode kunt u beslist nog aan de deur verwachten maar dan met een iets groter en professioneler kaartje. Een gift is overigens geheel vrijblijvend.

nep kaartjes

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen