Natuurterrein Broedplaats Beekhuizen open voor bezoekers

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Sinds 1 december 2016 is het natuurterrein van voormalig zwembad Beekhuizen in Velp toegankelijk voor wandelaars. Dit was één van de voorwaarden voor het bewoonbaar maken van het zwembadterrein. Inmiddels zijn er 6 woningen gerealiseerd op dit terrein.

Sinds 2012 zijn de ligweides en de zwembaden van het vroegere zwembad Beekhuizen bestemd als ‘Natuur’. Het is een bijzondere plek vanwege de ontstaansgeschiedenis en de intensieve manier van beheren. De zorg voor natuur en het vele handwerk van Stichting Broedplaats Beekhuizen is duidelijk zichtbaar.

Bijzondere dieren

In het gebied leven ijsvogels, vleermuizen, dassen, reeën en veel ringslangen. De slangen staan symbool voor dit gebied; ze hebben voldoende jaag- en zonplekken nodig. Met de openstelling van het terrein moet dan ook rekening gehouden worden met de rust die de slangen en andere dieren nodig hebben.

Een doorgaand pad leidt daarom niet direct langs de zwembaden, maar speels over de ligweides, langs bijenkasten en romantische picknickplekken. En het is mogelijk door te lopen naar de achterliggende Beekhuizense Bossen. Iedereen is van harte welkom en honden mogen aangelijnd mee.

Stichting Broedplaats Beekhuizen

Stichting Broedplaats Beekhuizen is speciaal opgericht om het natuurgebied inclusief de zwembadhistorie te bewaren en er voorlichting over te geven. Er zitten zowel bewoners als niet-bewoners in het bestuur. Het natuurterrein is eigendom van de gemeente Rheden. De Stichting heeft in 2012 het beheer van dit terrein op zich genomen, volgens een door de gemeente vastgesteld beheerplan.

Rondleidingen

Om meer te zien of te weten te komen over het bijzondere terrein, organiseert de Stichting Broedplaats Beekhuizen rondleidingen. Via [email protected] is het mogelijk een afspraak te maken.

Broedplaats Beekhuizen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen