Column buurtfilosoof; Decemberactie

Foto: de Buurtfilosoof

COLUMN – Er zijn personen die via het internet allerlei verhaaltjes verspreiden en daarmee heel erg veel geld verdienen. Zoals u misschien weet ben ik redelijk handig in het in een bepaalde volgorde zetten van woorden, maar tot nu heeft dat nog niet zo heel veel opgeleverd.

Hopelijk komt daar nog wel eens verandering in. Als eerste stap op weg naar het grote succes heb ik een leuke actie bedacht om de populariteit van deze column eens flink te laten groeien.

Op www.facebook.com/buurtfilosoof kunt u hierover alles lezen en het is zeker geen valse bescheidenheid als ik zeg dat het werkelijk echt een heel groot succes is geworden. Om de liefhebbers van statistiek en de nieuwsgierigen onder de lezers ten dienste te zijn geef ik u hierbij graag de resultaten. Meedoen kan helaas niet meer; de actie liep tot en met 21 december.

Er zijn maar liefst 281 personen die kennis hebben genomen van de actie en dat is zeker geen slecht resultaat. Het wordt pas echt interessant als we constateren dat van deze personen er maar liefst 42 de moeite hebben genomen te reageren, een opmerking te maken of een deelacties te ondernemen.

Was het leuk? Ja, maar liefst 16 keer. Was het grappig? Tja, één persoon vond van wel. In totaal werd er 23 keer gereageerd op het bericht en het is zelfs twee keer gedeeld. Dit is fijn als je bedenkt dat een gedeeld bericht natuurlijk een dubbel bericht is.

Om het overzicht compleet te maken: er werd ruim 100 keer “geklikt”, waarvan 23 fotoweergaven, één keer op de link en maar liefst 77 “overige” klikken. Ik heb helaas geen enkel idee wat dat “overige” betekent.

Tot besluit van het overzicht ben ik niet te kinderachtig om toe te geven dat het bericht over de decemberactie ook nog één keer is verborgen. Hopelijk wordt het nog weer teruggevonden.

Dan de actie zelf. De deelnemers konden een vermelding in deze column verdienen door een goed antwoord te geven op een interessante vraag. Uit de antwoorden blijkt dat het nog niet zo eenvoudig was om te weten hoeveel columns ik heb geschreven voor rheden.nieuws.nl in 2015. Suus dacht slim te zijn; het jaar telt 52 weken en dat betekent volgens haar dus 52 columns.

Udo tipte haar nog om rekening te houden met “afgekeurde Columns”. Hier kan echter absoluut geen sprake van zijn. Ik heb met de redactie keiharde afspraken en tot nu toe is er nog nooit een probleem geweest. De kwaliteit van mijn bijdragen is zodanig dat men tot nu toe slechts één keer heeft gemeend een verbetering te moeten aanbrengen in de aangeleverde tekst.

Claudia was toch wat aan de voorzichtige met haar schatting van 5 of 6. Janneke houdt van mooie nummers en vond daarom 11 een heel mooi aantal. Marlies houdt een slag om de arm: ongeveer plusminus 13, zoiets. Diny dacht 14 keer en dat resulteerde in 14. Francien was slim, ging tellen en kwam uit op 17. Ze voegt daaraan toe dat er mogelijk een paar columns zijn verwijderd van de website. Goed gedacht, maar gelukkig kunt u nog steeds genieten van alle verschenen columns.

Zoals gewoonlijk zat het venijn in de staart. Er zijn in 2015 precies 17 columns van mij gepubliceerd op de website. Ik heb er vorig jaar echter nog één geschreven die pas op 1 januari van het volgende jaar is geplaatst. Daarom kan er maar één antwoord juist kan zijn en dat is 18.

U snapt dat “plaatsen” iets anders is dan “schrijven”, hoewel uit het voorgaande geconcludeerd kan worden dat schrijven in principe het zelfde betekent als plaatsen.

Dit betekent dus dat de heer Ron Hendriksen als enige het juiste antwoord heeft gegeven. Ik ga er wel van uit dat dit meer geluk was dan wijsheid, maar dat mag de pret niet drukken. Hij is hiermee wel de terechte winnaar van een bijzonder succesvolle decemberactie en vanaf deze plaats wil ik hem dan ook van harte feliciteren met de eervolle vermelding. Mijn dank gaat uit naar alle deelnemers en alle anderen die hebben gereageerd.

Het is fijn dat ik op deze manier heb kunnen bijdragen aan het bevorderen van de bekendheid van een “onbekende lezer”. Hopelijk is mevrouw van Wingerden nu niet jaloers.De buurtfiilosoof

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen