Rheden Nieuws eet gewoon

Foto: *n3wjack's world in pixels via Foter.com CC BY-SA

Weet u wat lekker is: kip, friet en sla. Er was een tijd dat de Nederlandse eetcultuur daar zelden bovenuit steeg. Hier een variant op dit recept met iets meer kruiden en smaak. Jeroen Meus bent u al vaker tegengekomen in deze rubriek. Helaas is zijn website wat minder toegankelijk geworden en staan er ook niet dagelijks bruikbare recepten op.

Okokorecepten.nl maakt iedere dag een keus uit andermans recepten, varieert met Hollandse pot, Franse en Italiaanse keuken. Dagelijks wordt er een voor-, hoofd- en nagerecht gepubliceerd. Twee hoofdgerechten zelfs per dag: een vegetarische en niet vegetarische. Hierbij een selectie door uw columnist uit de afgelopen twee weken.

Heel gezond in deze koude dagen is oma’s groentesoep of deze Italiaanse geurige tomatensoep met bleekselderij en verse kruiden. Minder gezond maar heerlijk na een ijskoude wandeling door een besneeuwd bos smaakt deze Franse uiensoep.

Vier aanbevolen hoofdgerechten:

Kipfilet met paddenstoelen van Jamie Oliver, gegrilde rosbief, Toscaans draadjesvlees en aardappelen en bruine bonen met spek.

Nog drie prettige nagerechtjes:

Chocolade bavarois, panna cotta met rood fruit en clafoutis met gekarameliseerde appeltjes.

U ziet lekker, niet extreem vreemd of moeilijk en dagelijks nieuwe keuzes op deze website.

Deze week schreef De Gelderlander over een nieuwe website waarop alle menukaarten van Arnhem in één overzicht staan. Klinkt goed. Echter menukaartarnhem.nl presenteert de menukaarten niet zo dat u snel kunt vergelijken en kiezen tussen restaurants. Op een Google-kaart ziet u cirkels met een getal (aantal restaurants) waarop u kunt klikken, dan komt u steeds meer in detail de stad binnen. Als u een koksmuts met snor ziet en daarop klikt, komt u op de website van het restaurant waar u dan op zoek kunt naar de menukaart.

Goed initiatief waar nog meer mee mogelijk is en een menukaartrheden.nl zou ook leuk zijn.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen