Lezing; een reis door Israël aan de hand van de Bijbel

Foto: Conanil via Foter.com CC BY

VELP – De eerste PCOB contactmiddag in 2017 wordt verzorgd door de voorzitter Ad de la Mar. De titel van zijn Powerpoint – presentatie is:
Een reis door Israël aan de hand van de Bijbel

Zouden er nog herinneringen zijn aan de bijbeltijden? Aan Abraham, David en Christus?

Met die vraag reisde hij door Israël en bezocht Hebron, Bethel en de Sinaï.Hij ging ook naar Nazareth, Kana en Jeruzalem en liep langs het meer van Kapernaum en langs de Via Dolorosa.

Al die beelden worden in de Bijbelse volgorde getoond en natuurlijk vertelt hij erbij. Als u nog nooit in Israël bent geweest wordt dit een bijzondere middag.

Al de beelden die u ziet laten echter niet zien, hoe de mensen vroeger leefden. Daarom stappen we ook terug in de geschiedenis en ziet u een stad en dorp in Jezus tijd, lopen we over een herdersveld en gaan we bij een herberg naar binnen. Hiervoor is hij naar het Bijbels Openluchtmuseum / Heilige landstichting in Groesbeek gegaan.

Op deze manier heeft hij geprobeerd om de Bijbeltijd weer een beetje tot leven te brengen. U kunt deze middag dus genieten van prachtige beelden en verhalen en misschien wordt uw bijbelkennis ook nog een beetje opgefrist.

We begroeten u graag en gasten zijn natuurlijk weer van harte welkom, aldus PCOB, afdeling Rheden/Rozendaal.

De contactmiddag vindt plaats op dinsdag 14 februari in de Elleboog van Nieuw Schoonoord om 14.30 uur

pcob

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen