SDO te sterk voor goed spelend KV Diderna/Visser Sloopwerken.

DIEREN – Op zaterdag 21 januari trad korfbalteam KV Diderna/Visser Sloopwerken 1 aan tegen titel-kandidaat SDO uit Vriezenveen-Westerhaar. De vorige wedstrijd speelde SDO ijzersterk en wist met maar liefst 22-5 van KV Diderna/Visser Sloopwerken te winnen.

Het was bij de ploeg uit Dieren duidelijk dat dit een wedstrijd zou worden waar weinig te halen viel maar startte toch vol vertrouwen aan de wedstrijd.

In de eerste helft was duidelijk dat SDO snel orde op zaken wilde gaan stellen zodat de ruime voorsprong alvast op het scorebord stond. De wedstrijd leek uit te lopen op een zelfde stand als in Vriezenveen.

KV Diderna/Visser Sloopwerken wist slechts 2 keer te scoren in 30 minuten en een ruststand van 2-10 stond op het bord in het voordeel van SDO.

In de rust werd door coach Sheila Klauwers benadrukt dat dit een wedstrijd was waar voor de ploeg uit Dieren weinig te halen viel. KV Diderna/Visser Sloopwerken 1 heeft al een tijd te maken met blessureleed van diverse spelers die toch de wedstrijd wilde spelen maar dit wel met wat voorzichtigheid moesten doen om zo op volle sterkte tegen andere ploegen aan te treden. Het doel was minder tegendoelpunten krijgen of mee gaan scoren met SDO.

In de 2e helft speelde KV Diderna/Visser Sloopwerken mee met het spel van SDO wat slordiger begon te spelen. SDO bleef wel scoren waardoor het gat van de eerste helft niet meer gedicht kon worden door de ploeg uit Dieren maar KV Diderna/Visser Sloopwerken scoorde in de 2e helft net zoveel als SDO.

De ploeg was tevreden met het resultaat en realiseerde zich dat ze een prima wedstrijd hebben gespeeld tegen de koploper. De eindscore kwam uit op 13 – 21.

Op zondag 29 januari 2017 treedt KV Diderna/Visser Sloopwerken 1 aan tegen Melynas 1 om 15:30 uur in sporthal Theothorne.

Wedstrijdverslag: Jeffrey Miechels