Krachtig ouder worden kun je leren

Foto: Marcel Oosterwijk via Foter.com CC BY-SA

RHEDEN – Krachtig blijven en versterken, dat is het uitgangspunt van de cursus die start op 16 maart in Rheden. Aanmelden kan vanaf heden, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De cursus wordt gegeven door Hilda Boersma Coördinator Stichting STOER, Milou van Elk krachtcoach RadarUitvoering Oost en Maria Meekes preventiemedewerkster Indigo.

Tijdens deze cursus leren ouderen hoe zij op allerlei manieren actief blijven, een zinvolle invulling van deze levensfase hebben en van betekenis zijn voor anderen. Het is belangrijk om de kracht van ouderen te stimuleren. Maar het is aan de ouderen om de (soms) verborgen talenten naar boven te laten komen.

Tijdens deze cursus wordt ingegaan op een aantal thema’s zoals veerkracht, positief blijven bij tegenslagen, verwachtingen, contacten en vriendschap en actief worden en blijven. Zij leren de cursisten om daar bewust mee om te gaan. Maar ze leren je ook om aan hun eigen behoeften te denken en grenzen aan te geven.

De cursus start 16 maart van 13.30 uur tot 15.30 uur in Dorpshuis Willem de Zwijger te Rheden. De vervolgdata zijn 23 maart, 30 maart, 6 april en 13 april. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Als het u leuk lijkt en zinvol om mee te doen, aarzel dan niet met opgeven want vol is vol. U kunt zich opgeven bij Milou van Elk. Dit kan via [email protected]. U kunt ook telefonisch contact opnemen via 06 21224071.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen