Velpse vrienden uit New York in de Oude Jan te Velp

Foto: Kathy MacDonald & Pat Bianculli

VELP – Ze wonen in Brooklyn, New York en spelen op zondag 19 februari om 15.30 uur in het sfeervolle kerkje de Oude Jan in Velp. Het Amerikaanse echtpaar Kathleen McDonald (fluit) en Pasquale Bianculli (gitaar) komen daarvoor speciaal naar Nederland.

Het eerste optreden in Europa van dit professionele duo was enkele jaren geleden in Concertzaal De Doelen in Rotterdam. Door vriendschappelijke contacten die toen ontstonden, traden ze tweemaal op in de Oude Jan. Ze verheugen zich erop om nu opnieuw naar Velp te komen. En ze nemen een verrassing mee; een speciaal voor hen gecomponeerd stuk van de Italiaanse componist Domeniconi. Het wordt hier voor het eerst uitgevoerd. Een wereldpremière dus! Op het programma staan verder o.a. Braziliaanse- en Italiaanse baroksuites, geïnspireerd op Bach, van de 19e-eeuwse componisten Villa-Lobos en Giuliani en enkele hedendaagse composities geïnspireerd op Zuid-Amerikaanse en Anatolische volksmuziek.

Kathleen McDonald (Kathy) specialiseerde zich na haar conservatoriumopleiding in New York bij de bekende Belgische barokfluitist Barthold Kuijken. Hij en zijn broers Wieland (cello en viool) en Sigiswald Kuijken (viool), waren samen met klavecinist Gustav Leonhardt pioniers in het uitvoeren van barokmuziek op authentieke instrumenten. Pasquale Bianculli (Pat) is behalve een technisch vaardige gitarist, vooral bekend om zijn geïnspireerde en sensitieve spel, schreef de New York Times enkele jaren geleden. En die gevoelige muzikaliteit komt vooral tot uiting als hij samen met zijn echtgenote Pat kan optreden, zoals nu in de Oude Jan in Velp.

Kathy en Pat hebben genoten van hun vorige uitvoeringen in de bijzondere ambiance van dit 12e eeuwse kerkje. Daarom reageerden ze meteen positief op de uitnodiging om op te treden in de serie Klassieke Zondagmiddagconcerten. En ze vinden het heerlijk om ‘hun vrienden in Velp’ weer te ontmoeten. Iedereen is daarbij van harte welkom!

Entree € 10, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan € 8, bezitters Gelrepas en jongeren tot 18 jaar € 5. Kinderen gratis. Kaartverkoop ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp, tel. 026-3628959.

Kijk voor meer informatie ook op: www.vriendenvandeoudejan.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen