Kamermuziek in de Dorpskerk van Rheden

Foto: Trio Nadaillac

RHEDEN – Op zondagmiddag 26 februari om 15.30 uur verzorgen het Trio Nadaillac en het Staffa Trio het vijfde concert in de serie zondagmiddag-winter-concerten in de Dorpskerk van Rheden.

Het Trio Nadaillac ontstond enkele jaren geleden om zomerconcertjes in Franse kerkjes op te luisteren. Opgericht door drie amateur-musici met inmiddels een lange ervaring in het spelen van kamermuziek.Zij verzorgden onder meer concerten in de serie “Klassiek Open Podium” in Musis Sacrum en tijdens de winteropenstelling van het Openluchtmuseum.

Het Staffa Trio bestaat sinds 2013. Staffa is afgeleid van het Schotse eiland Staffa, waar Felix Mendelssohn na een bezoek de beroemde ouverture “Fingal’s Cave” schreef, en die bekend geworden is onder de naam “Die Hebriden”. Het trio speelt kamermuziek in originele bezetting en bewerking van barok tot de 20e eeuw.

Op het programma staan composities van de componisten Donizetti, Schubert, Quantz, als ook Loeillet, David en de Nederlandse Piet Kingma.

Meer informatie over dit concert en de trio’s vindt u op http://www.groepx.nl.

De toegang tot het concert, dat om 15.30 begint, is vrij. Er wordt wel een collecte gehouden.

Het volgende concert in de winterreeks 2017 wordt gehouden op 26 maart en wordt gegeven door het de Muziekkring De Veluwe Cantorij.

Staffa Trio

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen