Carnavalsprogramma van de Deurdauwers 2017

Foto: Cv. De Deurdauwers

DIEREN/LAAG-SOEREN – Als je nu Dieren binnen rijdt, kun je de jaarlijkse naamswijziging al zien. Dieren heet tijdens het carnaval Zwieren! Het Grote Carnaval staat voor de deur en de Deurdauwers zijn er klaar voor. Het 45e jaar staat onder leiding van Prins Rik 1e, Prinses Jolande 2e en adjudant Bas.

FrühshoppenZaterdag

Zoals ieder jaar wordt om 11:11 uur op het horecaplein in Dieren-Zuid het lange carnavalsweekend officieel geopend met het hijsen van Jan Zwier. Daarna start het Frühshoppen waarbij de Deurdauwers samen met hun zustervereniging De Nölers alle kroegen bezoeken.

Gekostumeerd Bal’s Avonds opent feestburcht de Harmonie in Laag-Soeren voor het eerst de deuren tijdens dit carnaval voor het Gekostumeerd bal. Al jaren nemen de mannen van de Marcus & Taylor band het podium in de grote zaal in beslag. In het café verzorgen de Dj’s van Party Sound Together de muziek. Ook dit jaar zijn er weer prijzen te verdienen door de best verkleedde personen en groepen. Deze avond is inmiddels uitverkocht. Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen? Kijk op de website hoe je voor volgend jaar lid kan worden en nooit meer problemen hebt met het verkrijgen van een kaartje. Vergeet als lid je lidmaatschapskaart niet. Er wordt streng gecontroleerd bij de deur. Voor diegene die geen BOB hebben of niet willen fietsen, rijdt er een bus. Voor één muntje per enkele reis brengt de buschauffeur je naar Laag-Soeren en/of Dieren. Kijk onderaan voor de opstapplaatsen en –tijden.

Zondag

Zwierense AvondHet programma van de zondag start om 13:11 uur met de jaarlijkse optocht bij de parkeerplaats ’t Nieuwland bij Polysport. Iedereen is welkom om mee te doen met de optocht en aanmelden is niet nodig. Als je mee wil doen met de optocht is het wel noodzakelijk dat je om 13:00 uur aanwezig bent vanwege de opstelling. De optocht eindigt ook bij Polysport, waar aansluitend het Kriebeltjesbal plaatsvindt. De allerkleinste carnavalsvierders zijn welkom om samen met de Deurdauwers en Nölers feest te vieren.

’s Avonds gaan om 20:00 uur de deuren van de Harmonie weer open voor de Zwierense avond. In de grote zaal zijn wederom de heren van de Marcus & Taylor band aanwezig. Zij worden tussendoor afgelost door dweilorkest Tis Niks Wut Niks. In het café kun je bij de dj’s van Party Sound Together je favoriete carnavals hits aanvragen. Kosten voor de Zwierense avond zijn €12,50. Ook voor deze avond geldt: Vergeet als lid je lidmaatschapskaart niet. Er wordt streng gecontroleerd bij de deur. Ook deze avond rijdt er een bus heen en weer voor de liefhebber.

Maandag

Op maandagochtend gaan de Deurdauwers op bezoek bij de Nölers in Polysport. ’s Middags gaan zij ervaren hoe de Nathalzen in Loo carnaval vieren. Er rijdt een bus heen en terug en er zijn nog plekken over. Voor €5,- per persoon mag je met de bus mee. Deze bus vertrekt om 12:30 uur bij Polysport en zal om 16:00 uur uit Loo wegrijden. Belangrijk hierbij is dat je pas na betaling zeker bent van een plek in de bus. Je kunt je opgeven en betalen bij Bianca van Zon of Frans Tankink.

Foute AvondOm 20:00 uur opent de Harmonie weer de deuren van de grote zaal voor de Foute avond! Nieuw dit jaar zijn de dames Toos, Coos en Roos. Met hun lijfspreuk: ‘Geen paniek, het is maar chaos’, gaan zij voor een gegarandeerd gezellige en foute avond zorgen. Naast deze kleurrijke dames verzorgen de dj’s van Swingtime de rest van de avond voor muziek. Kosten voor deze avond zijn €10,-. Vergeet als lid je lidmaatschapskaart niet. Er wordt streng gecontroleerd bij de deur.

Dinsdag

Dinsdagochtend kan iedereen even rustig bijkomen en zich klaarmaken voor de laatste dag.
’s Middags start het Deurshoppen om 14:00 uur in de grote zaal van de Harmonie. Met ondersteuning van gastverenigingen CV de Klutsers uit Apeldoorn, carnavalsvereniging de Nathalzen uit Loo, carnavalsvereniging de Nölers uit Dieren en carnavalssociëteit Sleutelveugeltjen uit Apeldoorn belooft het een te gekke middag te worden. De Deurdauwers worden muzikaal bijgestaan door Partysound Together en zanger Dennis Posthuma. De entree is gratis.

Deurdauwersbal

Aan alles komt een eind en helaas is het dan alweer tijd voor de laatste avond: het Deurdauwersbal. Onder leiding van Partysound Together wordt er nog één goed keer goed feest gevierd in de grote zaal van de Harmonie. Traditiegetrouw kun je ook dit jaar weer op dinsdag een haring halen bij de haringkar. Kosten voor deze avond zijn €8,-. Vergeet als lid je lidmaatschapskaart niet. Er wordt streng gecontroleerd bij de deur.

Busvervoer

Al is het grote carnaval dan achter de rug, het volgende evenement kun je in je agenda zetten.
Op zaterdag 13 mei vindt er weer een Zeskamp plaats. Houd de website en de Facebookpagina in de gaten voor meer informatie hierover.

Busvervoer

Oproep!

Heb je tijdens het carnaval de dansgarde zien optreden en denk je: dat wil ik ook! De dansgarde is op zoek naar versterking! Ben je 9 jaar of ouder en hou je van dansen? Kom gerust een keer kijken tijdens de trainingsavond op dinsdagavond in de Drieschaar of stuur een mailtje naar Jessica: [email protected] of Anouk: [email protected]

Cv. De Deurdauwers

Wil je meer lezen of weten? Meer informatie vind je op onze website www.deurdauwers.nl en op onze Facebook pagina www.facebook.com/de.deurdauwers/
Cv. De Deurdauwers
Cv. De Deurdauwers

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen