Verpleegkundigen in opleiding bij ROC-A12 op zoek naar steun voor Bosnië

Foto: Vrijwilligerswerk Bosnië

RHEDEN/BENNEKOM/EDE/VEENENDAAL – Een groep van maar liefst 25 verpleegkundigen in opleiding gaan de komende tijd in groepjes van 5 vrijwilligerswerk doen in Bosnië.

Als leerlingen van het ROC-A12 te Ede gaat de eerste groep op 21 maart voor 4 dagen naar Bosnië, dit doen zij voor een internationaliseringsproject vanuit de opleiding. Ze gaan vrijwilligerswerk verrichten in een plaatselijk ziekenhuis, kindertehuis en psychiatrische inrichting en willen heel graag iets betekenen voor de patiënten van deze instelling.

Leerling Lazlo van Houten:

“Wij beseffen dat wij in deze korte periode geen reddende engel kunnen zijn, maar wij willen wel wat voor deze mensen doen. In Bosnië zijn de faciliteiten die wij hier ter beschikking hebben eigenlijk helemaal niet. Patiënten in Bosnië liggen in bedden die bij ons afgeschreven zijn, verband om een wond te verzorgen is er niet en psychiatrische patiënten zijn er vastgebonden omdat er geen zorg voor is. De mensen daar hebben echt totaal niks!”

Vrijwilligerswerk Bosnië

De leerlingen zoeken donateurs die hen sponsoren om materialen ter plaatse te kunnen kopen. Zij geven het geld zelf uit waardoor er niemand anders tussen het geld en het goede doel zit. Zij willen met uw geld zo veel mogelijk materialen kopen zoals bedden, matrassen, speelgoed en alles wat er mee te betalen is. Ook nemen zij zo veel mogelijk medische spullen uit Nederland mee.

Er zijn al donateurs die hebben toegezegd een bedrag over te maken naar de leerlingen maar ze zijn naarstig op zoek naar meer donaties. U kunt uw donatie over maken op rekening nummer: NL67SNSB0874936527 t.n.v. L van Houten, onder vermelding van “Bosnië 2017”

De leerlingen houden een blog bij waarin weergegeven wordt waar de leerlingen mee bezig zijn en hoe ze het geld besteden dat gedoneerd is. In de blog wordt ook aandacht aan de donateurs geschonken.

Kunst van KarinEen bevriende kunstenares heeft ook al een facebookactie opgezet waarbij deelnemers een lot kunnen kopen voor €15,–, het schilderij wordt onder de deelnemers verloot op 20 maart.
Klik HIER voor meer informatie.

Vrijwilligerswerk Bosnië

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen