Music Drawing Performance bij De Sprang in Velp

Foto: De Sprang Velp

VELP – Op zondag 26 maart 2017 vindt een Music Drawing Performance plaats in het centrum van de Sprang aan de Dokter Fabiusstraat 12, te Velp. De performance en begint om 10:30 uur en zal duren tot circa 12:00 uur.

Tijdens deze performance zullen beeldend kunstenaar Rinke Nijburg en musicus Andries van Rossem gezamenlijk improviseren op een vooraf afgesproken thema. Vanuit dit thema bereiden zij hun optreden voor, zonder dat beiden exacte kennis hebben van wat de ander zal gaan doen.

Naast Rinke en Andries praat en speelt ook Ivo de Jong mee tijdens deze sessie. Muziek en tekening worden nooit nadrukkelijk op elkaar afgestemd, zodat er talrijke losse verbindingen ontstaan die reeksen associaties mogelijk maken.

Op een groot en leeg tekenvel ziet het publiek een tekening ontstaan, in de marges van het beeld verschijnen soms handgeschreven commentaren. Tegelijkertijd ontstaat een eenmalig muziekstuk. Wanneer de muziek eindigt, eindigt ook het tekenen.

Rinke Nijburg geeft presentaties door heel Nederland, diverse musea vertonen zijn werk.
Andries van Rossem is componist. Zijn werk wordt uitgevoerd door gerenommeerde orkesten, ensembles en solisten. Ivo de Jong is voorganger bij Vrijzinnigen Brielle, Schiedam en Lunteren.

Kosten € 8,00 p.p. incl. koffie of thee, leden en begunstigers Vrijzinnigen Velp gratis. De Sprang is het culturele onderdeel van de vereniging: “Vrijzinnigen Velp”.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen