Winnaar VSB Poëzieprijs te gast in boekhandel

Foto: Foto Jelmer de Haas

VELP – Jong en aanstormend poëzietalent Hannah van Binsbergen (1993) biedt het Velpse publiek maandag 20 maart middels haar woorden een blik onder haar schedeldak, achter haar ogen en in haar donder.

De dichter treedt dan op in boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat. Met haar debuutbundel Kwaad Gesternte gooide Van Binsbergen al hoge ogen en sleepte ze bovendien de prestigieuze VSB-Poëzieprijs 2017 in de wacht.

De jonge dichteres wordt nu al genoemd als de poëtische stem van een nieuwe generatie, en giet worstelingen van deze tijd, zoals de macht van de markt, media en privacy, in prachtig schurende gedichten, zoals in het volgende fragment:

~ Nu iedereen met me meekijkt kan ik eindelijk beginnen te groeien naar de markt. Ze weten allemaal waar ik mee bezig ben en vinden het niks: de tijd dat de postbode de arme burger achternazat, de tijd dat de goede postbode symbool stond voor de dood, hebben we toegestaan
te transformeren tot de nadagen van een hippe planeet. ~

Uit het juryrapport: “De poëzie van Van Binsbergen staat met twee benen in onze tijd. Met de zelfverzekerde parlandotoon waarmee ze haar weifelingen tot uitdrukking brengt sluit ze duidelijk aan bij generatiegenoten als Maarten van der Graaff, maar ze doet dat met een krachtige eigen stem.

Niets aan Kwaad gesternte verraadt dat het een debuutbundel is, of het moet nu juist de onbevangenheid zijn waarmee de dichteres haar lezers tegemoet treedt, niet gehinderd door de last van de verwachtingen. Het werk van Hannah van Binsbergen is een grote aanwinst voor de Nederlandse poëzie.”

In de middag geeft Hannah voor scholieren een lezing en workshops op het Beekdal Lyceum. ’s Avonds vanaf 19.30 uur is zij in de boekhandel in de Emmastraat te gast.

Entree 6 euro (3 euro voor leerlingen)

(Foto Jelmer de Haas)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen