Inloophuis ’t Trefpunt te Velp-Zuid viert eerste lustrum

VELP – Op donderdag 16 maart vierde Inloophuis ’t Trefpunt haar 5-jarig bestaan, op Willemstraat 38 in Velp, naast de vele buurtbewoners, feliciteerde ook burgemeester Petra van Wingerden het bestuur op deze feestelijke middag.

Vanaf 15:00 uur was iedereen welkom om het onder het genot van een hapje en drankje het eerste lustrum te vieren. Ook was er gezellige muziek waaronder een accordeonist. Voorzitter Klaas Eldering bood de burgemeester een oorkonde aan. Ook Anneke Niemeijer kreeg een oorkonde voor haar inzet voor het inloophuis. Ook wethouder Tjebbe Vugts was aanwezig deze middag.

Om 18.00 uur werd het feest afgesloten voor de vrijwilligers was er een Chinese maaltijd als dank voor hun inzet.

Verhuizingen

Het inloophuis begon in 2012 op Thorbeckestraat 29; daarna kwam er een kledingshop bij op het naastgelegen nummer 25. In 2015 verhuisde alles naar Hertog Arnoudstraat 2, naar één klein huis. Maar ook dat wordt gesloopt en het inloophuis moest weer verhuizen. Op 1 december 2016 was er een nieuwe start in de Willemstraat, op nummer 38. De activiteiten breiden uit; het aantal bezoekers neemt toe  maar de behuizing wordt steeds kleiner; momenteel is het een probleem. Er wordt dringend uitgekeken naar een ruimer onderkomen.

Over het Inloophuis

Je kunt er (op dinsdag, donderdag en vrijdag) binnenlopen om te hobbyen of te handwerken, kleding te kopen, een spelletje te doen, koffie te drinken, samen te eten, te internetten, gewoon voor de gezelligheid of om je verhaal kwijt te kunnen. Ook op zondagmiddag is het open, van 13-16 uur. De maaltijden (2 dagen tevoren aanmelden) kosten €4. Drijvende kracht achter alles is Anneke Niemeijer, bijgestaan door 10-12 vrijwilligers.

Kledingshop

Op Willemstraat 38 is er ook een kledingshop met allerlei goede, gebruikte dames- en herenkleding, schoenen, tasjes, jassen, accessoires, etc. en ook wat kinderkleding. De kleding is gesorteerd op kleur of op maat; er is voor iedereen van alles te vinden, prijzen van €2 – €5. Al het winterspul moet weg, voor bedragen van €1 – €2.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen