Volledige wegafsluiting in Dieren

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – In verband met de werkzaamheden bij Traverse Dieren gaat de Burgemeester de Bruinstraat vanaf de Wilhelminaweg tot en met het kruispunt Burgemeester Willemsestraat dicht voor verkeer.

Deze afsluiting staat gepland van vrijdag 28 april vanaf 18.00 uur, tot uiterlijk zondag 21 mei, 23.00 uur.

In de week van 15 tot en met 21 mei is de spoorwegovergang Wilhelminaweg afgesloten voor verkeer. Op maandag 22 mei gaat het project Traverse Dieren een volgende bouwfase in waarbij het verkeer zoveel mogelijk langs het spoor wordt afgewikkeld.

Door deze volledige wegafsluiting kunnen de noodzakelijke werkzaamheden snel en veilig worden uitgevoerd. De aannemer werkt op alle genoemde dagen, ook in de weekenden, van 06.00 in de ochtend tot 22.00 uur ’s avonds.

In de nacht van 28 op 29 april wordt zelfs de hele nacht doorgewerkt.

Omleiding:

  • Omleidingen doorgaand verkeer tussen Arnhem en Zutphen wordt tijdens de afsluiting omgeleid via Doesburg over de N317 en de N314.
  • Lokaal bestemmingsverkeer gaat via de Harderwijkerweg en kan tot maandag 15 mei, ook via de Wilhelminaweg richting centrum.
  • Lokaal verkeer tussen Dieren en Zutphen wordt over de N786 en de N787 geleid. Dieren Zuid blijft bereikbaar via de Spoorstraat en de Doesburgsedijk.
  • Met de hulpdiensten zijn aparte afspraken gemaakt over het waarborgen van de bereikbaarheid. Dit gaat gepaard met enkele tijdelijke maatregelen.
  • Fietsers en voetgangers kunnen de gehele periode gebruik maken van de tunnel Molenweg en tot 15 mei uiteraard ook van de gebruikelijke oversteken bij het Stationsplein en de Spoorstraat. Daarna worden ook fietsers en voetgangers omgeleid via de Harderwijkerweg.

Met ingang van maandag 22 mei start een volgende bouwfase in het project Traverse Dieren waarbij de aannemer aan de slag gaat met het afbouwen van de open tunnelbak ter hoogte van het kruispunt Wilhelminaweg en de Spoorstraat. Die fase duurt zo’n negen maanden.

Volledige reconstructie In de nieuwe situatie krijgt de weg ter hoogte van de kruising met de Burgemeester Willemsestraat per rijrichting twee rijstroken in plaats van één. Bij het verder uitwerken van het ontwerp en het voorbereiden van de uitvoeringsmethoden bleek dat enkel het verbreden van het tracé en het vervangen van de deklagen niet volstaat: de weg moet van berm tot berm helemaal opnieuw opgebouwd worden om toekomstbestendig te zijn. Zo’n complete reconstructie maakt een volledige afsluiting noodzakelijk.

Bron: http://www.traversedieren.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen