Reünie; 70 jaar Scouting De Markesteen

Foto: Jan Withaar Scouting

VELP – Scoutinggroep De Markesteen viert op zaterdag 13 mei dat 70 jaar geleden de eerste bijeenkomst voor padvinders werd gehouden. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt er een feestelijk programma van 14:00 tot 23:00 uur, samengesteld voor de huidige- en oud-leden en leidinggevenden van deze groep van nu en toen.

Om de lijst van genodigden zo compleet mogelijk te maken wordt een uitgebreide zoektocht gestart naar deze oud-leden en oud leiders en leidsters. In het verleden is de administratie deels verloren gegaan en zijn adresgegevens inmiddels sterk verouderd.

De organisatoren van De Markesteengroep gebruikt nu deze krant en de sociale media om mensen te zoeken.

Een lastig feit is dat de naam Markesteengroep een aantal ‘voorgangers’ heeft gehad. Zo’n veertig jaar geleden fuseerden de Livingstonegroep (jongens) met de WELVA padvinders en gingen deze twee groepen samen verder als De Markesteen.

Ook namen als de Vuurvlindertjes en het Zodiacvendel kwamen in die tijd voor. In 1995 ging ook de Prinses Margrietgroep op in De Markesteen. Deze namen uit het verleden zijn nog bekend, maar wellicht zijn daar nog weer andere namen aan verbonden.

Het aantal leden dat deze groepen in al die jaren heeft gehad kan in de honderden lopen. Scoutinggroep De Markesteengroep is op zoek naar hen.

Om een beeld te krijgen van mogelijke aantallen bezoekers van deze reünie wordt die zoektocht gestart door gebruik te maken van de media en een Facebook evenement. Ben jij oud lid, oud-leiding, oud-bestuurslid en wil jij dit jubileum meevieren, meld je dan aan via link op www.markesteen.com/70jaar. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken wordt gevraagd om het evenement via Facebook te delen.

De organisatie van dit jubileum is ook op zoek naar foto’s en verhalen. Deze kunnen doorgestuurd worden via We Transfer voor foto’s of via het mailadres: [email protected]. Ook de verhalen mogen naar dit e-mailadres worden gestuurd. Stuur die dan met de aanmelding mee.

Markesteen 70 jaar

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen