Geërfdenwei Weteringstraat een succes!

Foto:

VELP – Afgelopen jaar is hard gewerkt aan de afrastering van de nieuwe paardenwei van de Geërfden van het dorp Velp. De nieuwe paardenwei is gelegen aan de Weteringstraat. De oude afrastering gaf vorig seizoen problemen waardoor meermaals paarden zijn uitgebroken. 

Na overleg met de gemeente Rheden en instemming van de Geërfden (via de Agemene Vergadering van 13 maart 2013) is gekozen voor een nieuw Gallagher raster. Dit raster is speciaal ontwikkeld voor paarden. In april 2013 is veel werk verzet door de weidecommissie van de Geërfden en de firma Wijncoop & Mulder. 
De oude afrastering is verwijderd en de nieuwe is geplaatst. Deze is opgebouwd uit 1700 meter permanentkabel en is buitengewoon duurzaam want hij verbruikt weinig stroom. Bovendien wordt 10 jaar garantie gegeven. De toegangshekken zijn ook verbreed en verstevigd. Tevens is er een nieuwe stroomaansluiting aangelegd voor het signaleringssysteem waardoor er sprake is van een continue spanning. Via een SMS-bericht is 28 keer melding gemaakt van voldoende spanning. Het rasteralarm meldt ook eventuele problemen zodat daar direct actie op kan worden genomen.
Afgelopen zomerperiode is er geen enkel probleem gemeld en blijkt alles naar tevredenheid te werken. De ingeschaarde paarden bleven keurig binnen de afrastering van de weide. Het was een seizoen met pieken en dalen maar bij elkaar was er ruim voldoende gras. Op dit moment staan de paarden nog op stal tot het voorjaar van 2014. 
Er wordt nu nog hard gewerkt aan de afwerking van de paardenwei. De bomen krijgen ook een afrastering om kaal vraat tegen te gaan. Die afrastering wordt aangesloten op het grote raster. 
De greppels aan de kop einden van de percelen worden met zand opgevuld en gras ingezaaid zodat de percelen beter toegankelijk worden. Kortom, er is nog veel werk te verzetten in de weide om hem nog beter te maken. 
We doen ons best om het werk zo snel mogelijk klaar te krijgen. Inschaar datum staat gepland op 3 mei en inschrijven op 25 april. Nadere informatie daarover volgt nog.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Weidecommissaris Wilco Nieuwenhuis 06-12505565. Informatie over de Geërfden van Velp kunt u vinden op onze website
http://www.geerfdenvanvelp.nl
geeerfdenvelpbanner
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen