276 boetes voor hufters in gemeente Rheden in 2016

Foto: politie.nl

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Politie en BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) in gemeente Rheden hebben vorige jaar 276 boetes uitgedeeld voor huftergedrag. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau, die Buurtfacts analyseerde.

Een positieve wending, want in het jaar 2014 werden er 639 boetes uitgeschreven binnen onze gemeente. Een daling van 57%. Voor Rheden zijn dat gemiddeld 6 boetes op elke duizend inwoners. Het Nederlands gemiddelde ligt op 21 boetes per 1000 inwoners.

Op de landelijke ranglijst van 388 gemeenten met het meeste huftergedrag staat Rheden op de 221e plaats, dat valt nog best wel mee.

Gemeente Rheden:

Op één staat huftergedrag in het verkeer, op twee dronkenschap in het verkeer en op drie parkeren op plek gehandicapte. Boetes voor hondenpoep werden volgens deze cijfers niet gegeven. Hondenpoep overlast staat bij bewoners wel hoog in de lijst van ergernissen.

Bekijk hieronder de top 10 voor welke overtredingen “hufters” in gemeente Rheden zijn beboet:

  1. Hufters in het verkeer 91
  2. Dronken in het verkeer 59
  3. Parkeren op plek gehandicapte 46
  4. Rijden zonder rijbewijs 36
  5. Baldadigheid en overlast 21
  6. (Openbare) Dronkenschap 15
  7. Wildplassen 6
  8. Vervuiling en afval 2
  9. Hondenpoep 0
  10. Graffiti en wildplakken 0

Gemeente Rozendaal:

In Gemeente Rozendaal werden in 2016 vier boetes uitgedeeld voor huftergedrag, een daling van 88% in vergelijking van 2014.

Totaal aan boetes:

  1. Dronken in het verkeer 2
  2. Hufters in het verkeer 1
  3. Rijden zonder rijbewijs 1

Boetes voor de rest van de top 10 werden volgens deze cijfers niet gegeven

Bron: CJIB/ buurtfacts

Hufter; (Wikipedia)

Een hufter is een informele aanduiding voor iemand die zich bij herhaling niet conformeert aan de geldende sociale regels en omgangsvormen en zich daarmee schuldig maakt aan asociaal gedrag.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen