Geniet van de lente in de Tuin van Sjef, vooral nu de toekomst zeker is!!

Foto: De tuin van Sjef

VELP – De Tuin van Sjef is een door de mens vormgegeven natuuroase, midden in de bebouwde kom van Velp en grenzend aan de Rozendaalse Beek.

Na het overlijden van initiatiefnemer en kunstenaar/natuurkenner Sjef van der Molen in augustus 2014, zijn vele vrijwilligers actief geweest met het voor de toekomst behouden van dit belangwekkende erfgoed. Een verrassend vormgegeven tuin met veel zeldzame planten en dieren.

En het is gelukt.

Een groot succes waar de organisatie heel erg blij mee is. In december 2016 heeft de stichting de Tuin van Sjef het huis en de tuin kunnen kopen, met het bedrag dat door de crowdfunding en een lening van het Nationale Groenfonds bijeen is gebracht.

Na een winter en lente waarin alle vrijwilligers geholpen hebben om de kamer van Sjef op te knappen en te verbouwen voor deze nieuwe situatie, gaat de tuin en het huis weer open voor bezoekers.

Koningsmarkt Velp:

27 april staat de organisatie met een grote kraam op de koningsmarkt aan de Rozendaalselaan in Velp. Daar kunt u informatie krijgen over de stand van zake en de toekomstplannen. Ook verkopen ze tweedehands spullen ten bate van de Tuin van Sjef.

Andere interessante activiteiten vinden plaats op zondag 7 mei, woensdagavond 17 mei en zondag 28 mei en 18 juni. Nader bericht daarover volgt. Meer informatie vindt u op de website http://www.detuinvansjef.nl.

De Tuin van Sjef is te vinden aan de Boulevard 33B, 6881HP, Velp (vlakbij de Achtsprong)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen