Adviesraad Sociaal Domein zoekt uitbreiding via nieuwe website

Foto: Adviesraad Sociaal Domein

RHEDEN/ ROZENDAAL – De Adviesraad Sociaal Domein Rheden Rozendaal lanceerde op 12 april een geheel vernieuwde website om inwoners van deze twee gemeenten nog beter te informeren over de rol van de Adviesraad.

Vernieuwde website

De vernieuwde website biedt informatie over het sociaal domein zoals de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Participatiewet. De Adviesraad adviseert gevraagd en ongevraagd de colleges van burgemeester en wethouders over voorgenomen beleid. De adviezen staan ook op de website. Meer informatie kunt u vinden op: http://www.adviesraadsociaaldomein-rheden.nl en/of
http://www.adviesraadsociaaldoemein-rozendaal.nl

Kijken door de bril van kwetsbare inwoners

De Adviesraad bestaat uit minimaal zeven en maximaal twaalf leden die kijken door de bril van de inwoners naar de ontwikkeling, het invoeren en uitvoeren van beleid en vooral naar de gevolgen daarvan voor kwetsbare inwoners.

Voorbeeld: Huisartsenpost Velp

Een mooi voorbeeld hiervan is de zorg die de Adviesraad heeft over de voorgenomen sluiting van de huisartsenpost van Ziekenhuis Velp medio 2018. De Adviesraad heeft het initiatief genomen om in gesprek te gaan met ziekenhuis Rijnstate, de Huisartsendienst en de Dienstapotheek Arnhem en Omgeving (DAO) over de consequenties van de sluiting van deze voorziening voor de inwoners.

Midden in de samenleving

De leden van de Adviesraad hebben uiteenlopende achtergronden en een breed scala aan (netwerk)contacten. Er is aanvulling nodig van mensen die sociaal en maatschappelijk betrokken zijn ofwel midden in de samenleving staan.

Vergaderen

De Adviesraad vergadert maandelijks in het gemeentehuis. De bijeenkomsten zijn openbaar. Leden praten positief kritisch mee tijdens het beleidsproces en adviseren over maatwerkoplossingen voor kwetsbare inwoners. Leden ontvangen een onkostenvergoeding per bijgewoonde vergadering.

Kennismaken met de Adviesraad kan, door een vergadering bij te wonen op de eerste maandag van de maand. De eerstvolgende vergadering staat op de website aangekondigd.

Themagroep Werk & Inkomen

Uit de Adviesraad is één lid tevens verbonden aan de (permanente) Themagroep Werk & Inkomen, die grotendeels is samengesteld uit cliënten en/of ervaringsdeskundigen. Deze themagroep heeft een eigen vergaderschema en draagt bij aan adviezen over werk, inkomen en schulddienstverlening.

Dagelijks bestuur

De voorzitter, secretaris en penningmeester van de Adviesraad vormen het Dagelijks Bestuur, dat maandelijks de vergaderingen van de Adviesraad voorbereidt en zorgt dat de acties en besluiten worden uitgevoerd.

De Adviesraad heeft een eigen notulist, die tevens op zoek is naar een collega. Er is budget voor vergoeding van notulisten.

Kijk eens rond op de website: http://www.adviesraadsociaaldomein-rheden.nl en/of http://www.adviesraadsociaaldoemein-rozendaal.nl en/of neem contact op via [email protected]

Meer informatie over de vacatures vindt u op: https://adviesraadsociaaldomein-rheden.nl/vacatures/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen