Informatiebijeenkomst: Op weg naar Duurzame Energie

Foto: Jeremy Levine Design via Foter.com

DIEREN – Ook inwoners in Dieren-West kunnen er niet meer omheen. “We gaan met zijn allen overstappen naar duurzame energie. Kolencentrales, Gronings en Russisch gas hebben hun tijd gehad. Effectieve isolatie van onze woningen, wind– en zonne-energie komen er voor in de plaats.” Aldus Duurzaam Dieren-West.

“Niet alleen in nieuwbouw maar ook in bestaande woningen gaat deze omslag zich onherroepelijk voltrekken. Voor zowel huurders als huiseigenaren is dit van belang.

Want de beschikbare alternatieven zijn voordeliger in gebruik dan die vervuilende kolen, gas of olie. De vraag is alleen welke oplossing in uw specifieke situatie het meest voor de hand ligt.”

Vangt uw dak voldoende zonlicht?

Is het wel geschikt voor plaatsing van zonnepanelen? Maar er zijn ook andere mogelijkheden voor besparing op energiegebruik en toepassing van duurzaam opgewekte energie.

Wat zijn de kosten en opbrengsten voor uzelf?

Wat zijn de financiering-mogelijkheden? Is een collectieve actie aan de orde? (zoals plaatsing van zonnepanelen op daken van openbare gebouwen)

Hoe zit het precies en hoe pak je het aan?

Om deze vragen te bespreken organiseert de werkgroep Duurzaam Dieren West (DDW) een bijeenkomst op 9 mei in de Ontmoetingskerk.

Informatiebijeenkomst

Het plan is om op deze avond ook informatie uit te wisselen over de technische en financiële kanten van de eventuele overstap naar duurzame maatregelen en welke overwegingen spelen nog meer bij zo’n overstap.

Duurzaam-Wonen-Plan

De insteek voor deze avond is, dat iedereen die dat wenst voor zichzelf een gedegen duurzaam-wonen-plan kan gaan maken. Ook wil de werkgroep bespreken hoe ze iedereen in de wijk Dieren-West daarbij kunnen ondersteunen.

Informatiebijeenkomst:

Op weg naar Duurzame Energie, 9 mei in de Ontmoetingskerk in Dieren, Admiraal Helfrichlaan 54, inloop vanaf 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur. Ook inwoners uit andere wijken uit de gemeente Rheden zijn van harte welkom.

Voor meer informatie, neem contact op via: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen