De Isseltaler Musikanten huldigen de oprichter van de vereniging

Foto: Facebook Isseltaler Musikanten

RHEDEN/BABBERICH – De Isseltaler Musikanten uit het Rheden bestaan 40 jaar en vierden dit 30 april 2017 in Babberich met een non-stopprogramma van topblaaskapellen. Een volledig uitverkochte zaal heeft genoten van stemmige blaasmuziek.

Topact was het uit Tirol afkomstige orkest Die Innsbrucker Böhmische – Das Original. Dit orkest behoort tot de crème de la crème van de blaasmuziek en trekt louter volle zalen in de Duitstalige landen en nu dus ook in Nederland.

De Isseltaler Musikanten wisselden tijdens het jubileumoptreden van dirigent. De trompettist Cyrille van Poucke nam op speciale wijze het stokje over van zijn voorganger Bennie ter Heide door gezamenlijk een aantal Tiroler Ländlers te spelen.

Erelidmaatschap

De muzikanten huldigden hun oprichter, tevens oud-dirigent en nog steeds actief muzikant, Rhedenaar Johan van den Berg. Aan Van den Berg werd het erelidmaatschap van de vereniging toegekend.

In 1977 heeft Johan van den Berg het orkest samengesteld uit muzikanten afkomstig van diverse plaatsen aan de oevers van de Gelderse IJssel. Met name waren de leden afkomstig uit Rheden en Velp. De thuishaven van het orkest is nog steeds de gemeente Rheden.

Naast het feit dat trompettist Van den Berg het orkest heeft opgericht heeft hij ook van 1984 tot 1990 de muzikale leiding van het orkest gehad. Met Johan als dirigent maakte het orkest furore op diverse landelijke kampioenschappen en behaalde men twee keer de titel Gelders Kampioen.

Johan van den Berg werd als dirigent opgevolgd door de Ernst Mosch-musicus Herman Engelbertinck en ging zelf weer als trompettist in het orkest zitten. Vandaag de dag speelt de 71-jarige Johan van den Berg nog steeds een prominente rol binnen de vereniging.

isseltalermusikanten.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen