Strijd en spanning tijdens kegeltoernooi Meesterschap van Dieren

Foto:

DIEREN – Van 24 tot en met 28 maart heeft voor de 38e keer het kegeltoernooi “Meesterschap van Dieren” plaatsgevonden in het Kegelhuis aan de Veerstraat in Dieren-zuid. Aan dit toernooi, georganiseerd door de Stichting Kegelsport Dieren, werd door meer dan 90 enthousiaste kegelaars en kegelaarsters deelgenomen. 

Allen waren afkomstig van 9 verschillende kegelclubs, 6 uit Dieren en 3 uit Doesburg.  Er waren 4 voorrondes waarin iedere deelnemer 40 ballen gooide. (het toernooi wordt daarom ook wel eens het “40-ballen toernooi” genoemd). Afhankelijk van het clubgemiddelde van de laatste 6 weken werden de deelnemers zowel bij de dames als de heren onderverdeeld in de klassen A, B en C. Van iedere klasse plaatsten de 5 hoogste voorronde gooiers zich voor de finale op vrijdagavond. 
Uiteindelijk lukte het bijna iedere deelnemende club om één of meerdere finaleplaatsen te bemachtigen. Bij de dames waren ROZ uit Dieren en ONA uit Doesburg sterk vertegenwoordigd. Onder Ons uit Dieren was bij de heren met 8 finalisten dominant aanwezig.
Gade geslagen door een grote groep toeschouwers gingen de 30 finalisten op vrijdagavond de strijd aan. Ook nu weer bleek dat het tot en met de laatst gegooide bal een spannende strijd was. Bij de dames A was Gerda Troost (H.Z.P. uit Doesburg) te sterk voor de overige dames en wist met een verschil van 24 hout overtuigend te winnen. 
Bij de dames B en C waren de verschillen kleiner. Jannie Wolsink (R.O.Z. uit Dieren) won met een verschil van 14 hout in de Dames B. Met een verschil van slechts 1 hout wist Mieke Rietveld (O.N.A. uit Doesburg) te winnen. 
In een spannende strijd bij de heren A werd de felbegeerde eerste plaats in de wacht gesleept door Luuk Bunt van De Kegelclub uit Dieren. Met een totaal van maar liefst 333 hout (gemiddelde van 8,33) was hij te sterk voor zijn concurrenten. De eerste prijs bij de heren B ging naar Hans van Elk en bij de heren C naar Cor te Hennepe, beide van Onder Ons uit Dieren.
 
De winnaars van dit toernooi, Gerda Troost en Luuk Bunt, mogen zich hiermee het komende jaar “Meester van Dieren” noemen. De “Frits Dobbenberg-wisselbeker”, beker beschikbaar gesteld voor de bij een Dierense club aangesloten hoogste gooiers van het hele toernooi, ging bij de dames naar Bets Buurman van DAN (totaal 559 hout) en bij de heren naar Luuk Bunt (totaal 651 hout).  
Op de foto ziet u alle Eerste Prijs winnaars bijeen
Staand v.l.n.r. Jannie Wolsink (Dames B-klasse), Gerda Troost (Dames A-klasse), Mieke Rietveld (Dames C-klasse) en Best Buurman (Frits Dobbenberg-beker). Zittend v.l.n.r. Hans van Elk (Heren B-klasse), Luuk Bunt (Heren A-klasse en Frits Dobbenberg-beker) en Cor te Hennepe (Heren C-klasse) 
 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen