Informatiebijeenkomsten dagbesteding Inloophuis

Foto: Inloophuis Dieren

DIEREN – Het Inloophuis Dieren start na de zomer met recreatieve dagbesteding. Op vrijdagmorgen 19 mei en maandagavond 22 mei zijn er in De Oase informatiebijeenkomsten voor belangstellenden. Het Inloophuis geeft een toelichting op de plannen die men heeft.

Samenwerken

Ook vertelt zij over het nieuwe verzamelgebouw waar het allemaal gaat gebeuren en met welke organisaties men samenwerkt. Naast informeren hoort het Inloophuis graag waar mensen behoefte aan hebben. Mensen die komen ‘moeten’ namelijk dingen doen waar ze zin in hebben. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van bezoekers van de dagbesteding.

Extra vrijwilligers

Deze extra activiteiten vragen om nieuwe vrijwilligers. De bijeenkomsten zijn daarom ook bedoeld om vrijwilligers te werven. Degenen die geïnteresseerd zijn kunnen zich laten voorlichten tijdens de bijeenkomsten. Er wordt verteld welke vacatures er sowieso zijn. Verder is het Inloophuis benieuwd welk aanbod of talent mensen in huis hebben. Rondom dat talent is ongetwijfeld een leuke vrijwilligersfunctie of activiteit te creëren.

Zo zoekt het Inloophuis mensen die de activiteiten als gastvrouw of gastheer begeleiden. Maar ook creatieve mensen die hun talent willen inzetten in de vorm van een wekelijkse of maandelijkse workshop. Voor de Haal- en Brengservice zoekt men chauffeurs. Verder zoekt men vutters die het leuk vinden hun ervaring te delen bij klusjes, de moestuin en de Bibliotheek van Spullen. Een uitleenpunt van spullen die mensen maar een paar keer per jaar nodig hebben.

Duurzaam

Duurzaamheid is immers ook een thema van het nieuwe verzamelgebouw. Kortom, de informatiebijeenkomsten zijn voor een brede doelgroep. Op vrijdag 19 mei is de bijeenkomst van 10.30 tot 12.00 uur. Op maandag 22 mei start de bijeenkomst om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. U kunt gewoon binnenlopen in De Oase.

Mensen die geïnteresseerd zijn of meer willen weten kunnen vrijblijvend contact opnemen met Jos Meerssman. Hij is bereikbaar via 06-30455546 en per e-mail via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen